Overfaldet Yahya: Jeg uddelte frontspark på diskotek

Digteren og politikeren blev ifølge ham selv hevet i håret og slået, før han angiveligt sparkede overfaldsmændene

Det var ikke mange spørgsmål, pressen fik lov til at stille Yahya Hassan, da han mandag middag var færdig med et politisk arragmentet på Nørre Gymnasium (foto: Anders Lindved)

Overværede du episoden på natklubben? Så tip os. Sms/mms til 1224 (alm. takst), eller send mail til 1224@eb.dk.

Den 19-årige Yahya Hassan sparkede igen, da han blev overfaldet på et diskotek i København natten til lørdag.

Det skriver han selv på Facebook, hvor han her til formiddag giver sin personlige beretning om overfaldet.

- Jeg står og snakker med en kvinde da en person pludselig hiver mig hårdt i hestehalen bagfra, jeg vender mig mod vedkommende og tager en arm ud foran mig for at holde ham på afstand, da en anden person giver mig en knytnæve i ansigtet, skriver Yahya og fortsætter:

- Jeg uddeler det man vil betegne som et frontspark til de to mest aggressive foran mig. Først da træder livvagterne til, skriver poeten og politikeren.

Yahya Hassan blev i marts dømt for at have slået en ung mand i det indre Aarhus under en bytur med sin kæreste og kærestens veninde natten til 15. februar i fjor.

Straffen lød på betinget fængsel i fire måneder med to års prøvetid, hvor han ikke må begå noget strafbart. Gør han det, bliver straffen udløst. Yahya Hassan ankede på stedet dommen til landsretten. Han vil frifindes.

- Sidst mine livvagter blev omgået og jeg forsvarede mig selv, blev jeg dømt for vold i byretten. Den sag er anket til landsretten og jeg håber at denne episode kan vise hvordan tingene forholder sig, skriver digteren på Facebook.

Noget tyder dog på, at digteren ikke tager overfaldet så tungt.

- God solskinsdag derude! slutter han indlægget på Facebook.

Nationalpartiets formand, Kashif Ahmad, oplyser til Ekstra Bladet, at Yahya blev slået i ansigtet ved øjet og på kæben.

- Det her er desværre noget, som han har været vant til. Det er bekymrende og uacceptabelt, at han ikke han færdes i fred og uden at være i fare, siger Kashif Ahmad.

Partiformanden oplyser, at overfaldet fandt sted på natklubben Sunday ved Kongens Nytorv, hvor den 19-årige dansk-palæstinenser var i selskab med venner.

Her kan du se et interview med Nationalpartiets formand Kashif Ahmad, da han mandag formiddag ankom til Nørre Gymnasium (foto: Anders Lindved) 

Dansk politik - 8. apr. 2015 - kl. 13:31 Ophedet interview: Ekstra Bladets tv-vært går Yahya Hassan på klingen

Politiet i København oplyser, at man har kendskab til episoden.

- Vi har hørt om det, og at det skulle være sket på et diskotek i København. Men vi har ikke fået en anmeldelse på det, siger den centrale efterforskningsleder i København, Sune Christensen, til Ekstra Bladet.

Kashif Ahmad oplyser, at sagen vil blive politianmeldt, når Yahya Hassan mandag formiddag har holdt et foredrag for eleverne på Nørre Gymnasium i Brønshøj.

Det er meningen, at Yahya Hassan derefter vil tage det med ro i nogle dage.

- Jeg har sagt, at han skal få hvilet sig og tage nogle dage fri fra sit politiske virke. Det er vigtigt, han får fred og ro efter det her, siger han til Ekstra Bladet.

Her ses Yahya Hassan ankomme til akutmodtagelsen efter overfaldet (video: Nationalpartiet)

Nationalpartiet arbejder for tiden på at få indsamlet de 20.260 godkendte vælgererklæringer, der gør, at partiet kan opstille til det kommende folketingsvalg.

Ifølge Kashif Ahmad har partiet modtaget knap 10.000 godkendte vælgererklæringer siden 8. april, hvor Yahya Hassan meddelte sit kandidatur for partiet.

Overværede du episoden på natklubben? Så tip os. Sms/mms til 1224 (alm. takst), eller send mail til 1224@eb.dk.

1 af 3 Yahya Hassan blev præsenteret som kandidat for Nationalpartiet tidligere på måneden. Foto: Philip Dhavali
2 af 3 
3 af 3 Yahya Hassan var en tur forbi skadestuen og har til hensigt at anmelde overfaldet til politiet i dag. (Foto: Facebook/ Ekstra Bladet)
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere