Overfaldt mand med hammer: Han startede selv

Fem unge mænd er tiltalt i sagen om et særdeles groft overfald i juni i år

Fem unge mænd i alderen 17-19 år sidder i dag på anklagebænken i Retten til Frederiksberg tiltalt for et groft overfald på en mand og hans bror natten til 8. juni i år.

Her blev de to mænd overfaldet af de fem tiltalte med en hammer, en kniv og en skruetrækker samt flere knytnæveslag. Overfaldet blev af politiet i første omgang anset som et drabsforsøg, men er senere blevet nedjusteret til grov vold.

Ifølge anklager Jacob Glenstrup skete det voldsomme overfald på baggrund af et motorcykeltyveri, som de fem tiltalte også menes at stå bag.

Motorcyklen af mærket Yamaha blev stjålet en halv time før overfaldet, og den ene af de to forurettede i sagen skulle angivelig være ejeren.

Tog selfies på motorcyklen
Fire af de fem tiltalte har allerede afgivet forklaring i retten. Fælles for deres forklaring er, at overfaldet blev startet af de to forurettede brødre.

- Uden jeg når at sige noget, tager den ene af dem fat i mig og siger, du har stjålet min motorcykel, og så nikker han  mig en skalle, har en af de tiltalte, en 18-årig fra Frederikssundsvej, forklaret i retten.

Tre af de tiltalte erkender, at en motorcykel blev stjålet, men at det ikke var af dem.

- Jeg tog bare billeder af mig selv, mens jeg sad på den, forklarede en af de unge til anklager Jacob Glenstrup.

Se også: Fem unge i retten - knivstak mand efter motorcykeltyveri

Erkender slag med hammer
Den fjerede tiltalte, en 18-årig mand fra Brønshøj erkender, at han stal motorcyklen ved hjælp af en skruetrækker og en hammer.

Efterfølgende brugte han hammeren til at slå efter den ene forurettede, som ifølge anklageskriftet blev ramt tre gange i hovedet. Den 18-årige erkender dog kun et af slagene.

Overfaldet skete ved en vandpibe-cafe på Frederikssundsvej, og under sin bevisførelse har anklager Jacob Glenstrup afspillet overvågning fra flere kameraer i området.

Den femte tiltalte i sagen har nægtet at udtale sig.

- Jeg er uskyldig, sagde han bestemt til dommeren.

Tiltalt i fire andre forhold

Tilskuerpladserne i retssal 1 på Frederiksberg er fyldt op med familiemedlemmer til de fem unge mænd, der ifølge forklaringer i retten kender hinanden fra samme gade i Brønshøj.

Se også: 18-årig meldte sig selv: Fængslet for drabsforsøg

 

En af de tiltalte er desuden anklaget i fire andre forhold, der blandt andet involverer et tyveri for 11.500 kroner fra en skole i Brønshøj, hvor 10 kasser sodavand  og danskvand blev stjålet over en længere periode.

Se også: Mand slået med hammer efter fund af stjålen motorcykel

Den samme unge mand er i forening med en af de andre fra motorcykel-tyveriet også tiltalt for et gaderøveri på Frederikssundsvej mod en ældre kvinde.

Her stjal de en pose fra kvindens rollator og truede efterfølgende en mand, der forsøgte at stoppe dem.