Overlæge dømt for voldtægt

En overlæge voldtog to gange en kvindelig ansat på et sygehus og straffes med over tre års fængsel

Retten i Næstved idømte den tidligere læge tre års fængsel. Arkivfoto: Joachim Adrian.
Retten i Næstved idømte den tidligere læge tre års fængsel. Arkivfoto: Joachim Adrian.

En tidligere overlæge idømmes tre år og tre måneders fængsel for to voldtægter, et voldtægtsforsøg og to episoder med andet seksuelt forhold end samleje begået mod en kvindelig ansat på Slagelse Sygehus.

Det har en enig domsmandsret i Retten i Næstved besluttet tirsdag. Overlægen fratages desuden retten til at udøve lægegerning indtil videre. Derudover skal han betale 100.000 kroner i erstatning til kvinden.

Overlægen blev fritstillet fra sit arbejde, efter kvinden anmeldte overgrebene sidste år. Han nægter sig skyldig i alle anklager og ankede dommen på stedet.

Den første af voldtægterne er sket på et toilet på en bar i København. Sammen med flere kolleger var overlægen og den kvindelige ansatte på sygehuset taget ind til baren efter en sommerfest.

De to gik sammen ud på toilettet. Kvinden gik frivilligt med, men på toilettet blev hun holdt fast og voldtaget, og hun forklarede, at hun havde svært ved at sige fra, fordi hun var fuld.

Den anden voldtægt skete på et kontor.

Her tvang han hende hen på en seng på kontoret, hvor han holdt hende fast og havde sex med hende, lød det fra anklageren.

Voldtægtsforsøget, manden nu er dømt for,  skete efter en julefrokost, hvor flere ansatte valgte at overnatte på sygehuset. Overlægen kom ind på det kontor, hvor kvinden lå og sov efter festen, og han forsøgte at have sex med hende.

Det stoppede dog, da en kollega kom ind af døren og opdagede de to. Kollegaen forklarede i retten, at kvinden virkede til at have det ubehageligt ved situationen.

Kvinden afgav forklaring for lukkede døre, hvorfor det ikke var muligt at høre hendes side af sagen. Anklageren henviste i retten dog til, at kvinden fortalte, at hun havde sagt fra.

Det er foreløbig ikke muligt at nævne den dømte overlæges navn, da forsvarsadvokaten i forbindelse med anken af dommen har kæret en kendelse om at ophæve det til landsretten. 

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere