Overlæge tiltalt for voldtægter på sygehus: Så ofte blev kvinde sexkrænket

En kvindelig ansat på Slagelse Sygehus blev ifølge anklageskrift over et halvt år udsat for fem tilfælde af voldtægt, voldtægtsforsøg og andet seksuelt forhold end samleje fra en overlæge på sin arbejdsplads

En tidligere overlæge på Slagelse Sygehus er tiltalt for flere voldtægter af en kvindelig ansat i løbet af sidste halvår af 2015. Foto: Per Rasmussen
En tidligere overlæge på Slagelse Sygehus er tiltalt for flere voldtægter af en kvindelig ansat i løbet af sidste halvår af 2015. Foto: Per Rasmussen

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

Over et halvt år blev en kvindelig ansat på Slagelse Sygehus udsat for flere tilfælde af voldtægter, voldtægtsforsøg og andet forhold end samleje af en tidligere overlæge.

Det fremgår af et anklageskrift, som specialanklager Susanne Bluhm fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi på mandag præsenterer for Retten i Næstved i en sag, hvor manden er tiltalt og nægter sig skyldig.

Og det er anklagemyndighedens opfattelse, at der kom til at gå så lang tid, fordi kvinden frygtede for sit job, hvis hun sladrede til politiet om, hvad hun blev udsat for.

- Hun havde en underordnet rolle i forhold til ham. Det er anklagemyndighedens opfattelse, at den personalemæssige relation også spiller en rolle, siger Susanne Bluhm til Ekstra Bladet.

Trak hende ud på toilet
Ifølge anklageskriftet begyndte mandens misbrug af den yngre kvinde 27. juni 2015 på Bar O i Pilestræde i København, hvor de to sygehusansatte var til langt ud på morgenen. Her skulle overlægen have truet kvinden med vold på et toilet på stedet. Og selv om kvinden ifølge anklageskriftet sagde nej, pressede overlægen hende ind mod en væg, trak hendes leggings og trusser ned, inden han tiltvang sig til samleje med hende.

Allerede i juli var den gal igen ifølge anklageskriftet på et tidspunkt, hvor de begge var på arbejde på Slagelse Sygehus. Her er manden tiltalt for andet seksuelt forhold end samleje, idet han tog sin hånd ned i kvindens bukser og brugte sine fingre til at forulempe hende. Også på det tidspunkt skulle kvinden ifølge anklageskriftet have sagt fra.

Voldtægt på akutmodtagelse
Igen 30. juli har manden ifølge anklageskriftet forgrebet sig på den kvindelige ansatte. Det skete i tidsrummet mellem klokken 16 og 17 på et kontor på akutafdelingen på Slagelse Sygehus. Her skulle manden - igen ifølge anklagen - have trukket sin underordnede hen til en seng og lagt hende på den samtidig med, at han satte sig oven på hendes ben, trak hendes bukser og trusser af. Og selv om hun forsøgte at afværge med både hænder og ben og sagde, at hun ikke havde lyst, tvang manden hende til at have sex med sig.

Overlæge er også tiltalt for at have forsøgt at voldtage kvinden 28. november 2015 om natten på et kontor på en afdeling på Slagelse Sygehus. Her fortæller anklageskriftet, at kvinden blev skubbet omkuld på en sovesofa, hvorefter hun blev befølt over hele kroppen og 'kysset voldsomt'. Selv om kvinden tiggede manden om at lade være og gå sin vej, satte manden sig ifølge anklageskriftet oven på hende og låste hendes ben, mens han tog trusserne af hende.

Det mislykkedes ham imidlertid at få sex med kvinden, da en mandlig læge kom ind og opdagede, hvad der var ved at ske.

Fire skal vidne
Igen 9. december 2015 har manden ifølge anklageskriftet forgrebet sig på kvinden. Det skete i tidsrummet mellem klokken 16 og 20 på et kontor på Slagelse Sygehus. Her fortæller anklageskriftet, at manden tvang kvinden til at udføre oralsex på sig.

Først 25. april 2016 har kvinden valgt at melde overlægen til politiet.

I retten har Susanne Bluhm indkaldt tre vidner ud over kvinden selv. Det er den mandlige læge, som kom hende til undsætning 28. november 2015 og en tredje person, som Susanne Bluhm onsdag endnu ikke kunne oplyse identiteten på.

Overlægen er forud for retssagen beskyttet af navneforbud.

Retten har afsat to dage til sagens behandling. Det forventes, at der falder dom på tirsdag.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere