Overlevede 66 dage på kæntret båd: Var det hele løgn?

Louis Jordan drev 66 dage rundt på forlist skib. Nu undersøges hans forunderlige historie

I 66 drev 37-årige Louis Jordan rundt med sin kæntrede båd i Atlanterhavet ud fra den amerikanske kyst. Med de bare hænder fangede han fisk, som han åd rå og regnvand sørgede for, at den amerikanske sømand ikke døde af dehydrering. Sådan lyder historien i hvert fald, hvis man skal to Louis Jordan selv.

Men da den 37-årige sensationssømand den 2. april blev samlet op af den amerikanske kystvagt og reddet fra sit flydende fængsel mere end 300 km fra land, var Louis Jordan overraskende frisk og bar ikke nævneværdig præg af at have flydt rundt på oceanet i mere end to måneder.

37-årige Louis Jordan blev reddet efter 66 dage til havs i en lille jolle. (Foto: AP) 112 - 3. apr. 2015 - kl. 20:15 Sådan overlevede han 66 dage på åbent hav

Faktisk afslog han at blive tilset af lægerne på det lokale hospital.

Uforklarlig opførsel
Lægerne forventede, at den 37-årige sømand som minimum ville være dækket af blænder, solskoldet og kraftigt dehydreret efter de mange uger på havet, men eneste tegn på, at Louis Jordan skulle have drevet rundt så længe, var langt skæg, usoigneret hår og tabet af 25 kg.

Det har fået overlevelsesekspert Erik Kulik fra True North Survival School til at undre sig.

Louis Jordan levede efter sigende af fisk, som han fangede fra skroget af sin båd (Foto: AP) 112 - 3. apr. 2015 - kl. 07:48 Mand reddet efter 66 dage til havs: Jeg har det ok

– Efter så lang tid på havet ville han være vakkelvorn på fødderne. Desuden siger han har brækket den højre skuldre, men jeg har ikke på nogle af de videoer jeg har set af ham, set tegn på, at han beskytter den. Der er meget, der ikke passer sammen, siger Erik Kulik.

Hovedpersonen selv tager dog kritikken med ophøjet ro:

– Gud ved, at jeg er en sandfærdig mand. Min familie ved, at jeg fortæller sandheden. Folk, der kender mig, ved det, siger han til Daily Mail, der eksklusivt har interviewet ham.

Undersøges af myndighederne
Det er dog ikke kun overlevelseseksperten, der betvivler den heldige sejler.

Myndighederne vil i forbindelse med forliset undersøge Louis Jordans kontobevægelser for blandt andet at se, om hans creditkort har været i brug eller anden bankaktivitet kan aflive hans historie.

– Jeg har ikke noget imod at blive kritiseret. Som der står i bibelen: Fjolser hader at blive kritiseret, men vise mænd elsker det, siger han.

1 af 2 37-årige Louis Jordan blev reddet efter 66 dage til havs i en lille jolle. (Foto: AP)
2 af 2 Louis Jordan levede efter sigende af fisk, som han fangede fra skroget af sin båd (Foto: AP)
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere