På vej på ferie: Forsvarsløse ældre skudt ihjel i lufthavn

Identiteten på de fleste af ofrene for fredagens skyderi i lufthavnen i Fort Lauderdale er blevet offentliggjort

En lufthavn i Florida blev fredag omdannet til et blodbad da en mand gik amok og skød mod tilfældige. Foto: AP
En lufthavn i Florida blev fredag omdannet til et blodbad da en mand gik amok og skød mod tilfældige. Foto: AP

Fem mennesker mistede livet, mens otte andre blev såret, da en gerningsmand af endnu uvisse årsager pludselig begyndte at skyde omkring sig mod tilfældige mennesker i lufthavnen i Fort Lauderdale i Florida fredag.

Mens myndighederne og befolkningen undrer sig over, hvorfor det skete, og hvorfor myndighederne ikke havde reageret tidligere, må de pårørende til ofrene nu leve med vished om, at deres kære blev ofre for en meningsløs handling.

Identiteten på fire af ofrene er nu kommet frem i amerikanske medier, og fælles for dem alle er, at de var på vej på ferie med deres nærmeste.

Shirley Timmons var på vej på ferie med sin mand Steve. Her skulle de fejre deres 51. bryllupsdag på et cruise med familien, skriver Heavy.com.

Ifølge Miami Herald var der i starten forvirring over, hvor hun var, og familien troede hun måske bare var blevet væk, men det viste sig siden, at hun havde mistet livet i lufthavnen. Hendes mand var samtidig blevet skudt i ansigtet, og han er stadig i koma på hospitalet.

- Steve og Shirley har opfostret en fantastisk familie, tre fantastiske piger. Deres familie var alt for dem, siger en talsmand for familien til en lokal radiostation i Ohio.

Shirley og Steve Timmons ses her sammen med barnebarnet Kelli. PRIVATFOTO
Shirley og Steve Timmons ses her sammen med barnebarnet Kelli. PRIVATFOTO
 

Terry Andres på 62 år døde i lufthavnen, da han forlod sin kone for at hente en bagagevogn, efter de var ankommet til lufthavnen.

Hans kone, som han havde været gift med i næsten 40 år, var uskadt, da hun ikke befandt sig i umiddelbar nærhed af skyderiet.

- Jeg ved at alle altid siger, at folk var de bedste i verden, men han var den bedste person, man kan kende. Han havde aldrig noget skidt at sige om nogen eller noget, siger hans datter Ryan Kim til Palm Beach Post.

Den 62-årige mand havde de seneste år arbejde på en flådestation i Norfolk, Virginia, og han var desuden frivillig brandmand.

Terry Andrews sammen med hustruen Ann. Foto: Julia Dwyer via AP
Terry Andrews sammen med hustruen Ann. Foto: Julia Dwyer via AP
 

Olga Woltering, der oprindeligt var fra Storbritannien, men siden havde slået sig ned i Marietta i Georgia, blev også skuddræbt i fredagens skyderi.

Kvinden, der var i 80'erne, skulle på cruise med sin mand Ralph for at fejre hans 90 års fødselsdag.

Parret var meget vellidt i lokalsamfundet, hvor de var aktive i den lokale katolske kirke.

- Hun og hendes mand var på en måde festens midtpunkt. De ville danse, og de ville være de sidste på dansegulvet, siger Alvin Connolly, der også er medlem af parrets kirke.

- Man kunne se på dem og sige, 'mand, jeg håber, jeg kan gøre alt, hvad de gør, når jeg når den alder', siger han til nyhedsbureauet AP.

Den livsglade Olga, der her sidder med et oldebarn, endte sine dage lufthavnen. PRIVATFOTO
Den livsglade Olga, der her sidder med et oldebarn, endte sine dage lufthavnen. PRIVATFOTO
 

57-årige Michael Oehme var på vej på et cruise med sin kone Kari, da han blev skuddræbt, mens hans kone blev såret.

- Jeg så at hun var blevet skudt igennem den højre skulder. Og hun sagde, 'hvor er min mand, hvor er min mand'?, siger vidnet Mark Lea til KETV om øjeblikket kort før de indså, at den 57-årige mand havde mistet livet.

- Jeg bad hende om at beskrive ham, og hun beskrev ham og jeg kiggede lige derover og så en hvidhåret mand i en blå trøje, som han havde på. Og han bevægede sig ikke, trak ikke vejret, siger vidnet.

Oehmes datter Andrea har nu lagt billeder på sin Facebook-profil, hvor der står 'Bed for For Lauderdale'. Datteren har tidligere lagt billeder op af sin far.

57-årige Michael Oehme blev dræbt på en ferie med sin kone. PRIVATFOTO
57-årige Michael Oehme blev dræbt på en ferie med sin kone. PRIVATFOTO
 

Kræver dødsstraf
Den formodede gerningsmand, 26-årige Esteban Santiago-Ruiz, blev anholdt kort efter skyderiet fredag. Her overgav han sig frivilligt til politiet, som ikke affyrede et eneste skud i forbindelse med anholdelsen.

Den 26-årige er nu i politiets varetægt og skal mandag stilles for en dommer for første gang i det, som kan sammenlignes med et dansk grundlovsforhør.

De amerikanske myndigheder kræver dødsstraf til den 26-årige for handlingen, for hvad motivet endnu er usikkert.

Den anholdte Esteban Ruiz Santiago risikerer dødsstraf for at have dræbt fem uskyldige mennesker og såret otte. Foto: AP
Den anholdte Esteban Ruiz Santiago risikerer dødsstraf for at have dræbt fem uskyldige mennesker og såret otte. Foto: AP
 

Siden angrebet er det dog kommet frem, at han blandt andet tidligere har været udsendt til Irak, og at han siden har kæmpet med psykiske problemer.

Det kulminerede i efteråret med, at han rettede henvendelse til FBI og fortalte, at han var overbevist om, at regeringen kontrollerede hans hjerne og tvang ham til at se videoer fra Islamisk Stat.

Han blev efterfølgende afhørt af politiet og fik kortvarigt frataget sit våben, men det har han siden fået tilbage. Det er dog uvist om det er det samme våben, der blev brugt til fredagens skyderi.

Han familie har nu beklaget sig over, at myndighederne ikke har reageret i tide til at få behandlet manden, inden han begik handingen, som ifølge familien var direkte afledt af hans psykiske problemer.

FBI har dog endnu ikke udtalt sig om et motiv for forbrydelsen, og de har endnu ikke udelukket, at der er tale om et terrorangreb.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere