Pædagog dømt for at sexkrænke 15 børn

En mandlig pædagog er i landsretten idømt et års fængsel for blufærdighedskrænkelse af 15 børn i alderen fire til syv år

En 62-årig pædagog er onsdag blevet idømt et års fængsel for blufærdighedskrænkelse af 15 børn i alderen fire til syv år i en integreret institution i Holbæk.

Det skriver Ritzau.

Dommen er mildere end den dom, 62-årige Per Johan Olsen fik i byretten, hvor straffen lød på et år og tre måneders fængsel. Omvendt er han blevet dømt for et forhold mere, end han gjorde i Retten i Holbæk, der fandt ham skyldig i 14 af de 16 tiltalepunkter.

Den 62-årige mand er dømt for i 2011 og 2012 gentagne gange at have forgrebet sig på børnene - herunder ved at beføle dem uden på tøjet, i skridtet og ved at have kysset flere af dem på munden.

Se også: Pædagog dømt for at sexkrænke 14 børn

Han har sagen igennem nægtet sig skyldig, og hans forsvarer har i skarpe vendinger kritiseret politiets efterforskning, skriver Ritzau.

- Afhøringerne er under al kritik, har advokat Henrik Juel Halberg sagt.

Anklageren Eva Louise Paduan havde forlangt straffen skærpet til fængsel i to år, men Østre Landsret valgte altså at fastlægge straffen til ét års fængsel.

Omkring 30-40 mennesker var mødt op til domsafsigelsen i landsretten - heriblandt både forældre til de berørte børn og pårørende til den dømte.

Udover et år i fængsel skal pædagogen betale 138.000 kroner i tort-erstatning til de 15 børn. De seks medlemmer af domsmandsretten var enige om resultatet.