Pædofil interpol-eftersøgt blev fundet af tv-hold

Interpol-eftersøgt levede fredeligt liv i Flensborg bare 10 km fra den danske grænse, det på trods af at han var dømt for sædelighedskrænkelse og var efterlyst af politiet i hele verden.

Kai Habermann har i årevis været efterlyst over hele kloden for pædofili, efter at han i 2011 forgreb sig på sin 10-årige steddatter. På trods af en efterlysning via Interpol er det ikke lykkes politiet at anholde ham. Nu har et dansk tv-hold fundet frem til manden, der opholdt sig i Tyskland bare 10 km fra den danske grænse.

Kai Habermann er tysk statsborger, men har boet i Danmark i en længere årrække, indtil han blev anklaget for pædofili og forsvandt. Under retssagen i 2011 var han tiltalt for 10 forhold, der bl.a. handlede om, at han havde befølt sin steddatters kønsdele, havde vist hende nøgenbilleder af sig selv og havde tvunget pigen til at røre ved sit blottede lem. I retten var der flere af pigens anklager, der ikke kunne bevises, og derfor blev Kai Habermann kun dømt for to ud af de 10 forhold, som han var tiltalt for. Kai Habermann fik fire måneders fængsel. Han har dog aldrig afsonet sin dom, fordi politiet ikke har kunne finde ham.

Ifølge kommunikationsrådgiver ved Syd- og Sønderjyllands politi, Helle Lundberg, har politiet dog hele tiden været klar over hvor Kai Habermann opholdt sig.

- Da Kai Habermann ikke mødte op til afsoning i Danmark, undersøgte det danske politi hvor han befandt sig, og det viste sig at han var i Flensborg, forklarer Helle Lundberg og uddyber.

- Politiet har hele tiden vidst hvor han var.

Kai Habermann har de seneste år været efterlyst via Interpol, men han er ikke blevet pågrebet. Nu har et dansk tv-program fundet frem til ham. (Foto: Interpol) TV - 10. jul. 2015 - kl. 18:59 Tv-hold fandt eftersøgt: Interpol kunne fungere bedre

Tv-hold: Politiet taler ikke sandt
At politiet hele tiden har vidst hvor Kai Habermann opholdt sig, er dog fuldstændig usandsynligt mener, Lars Wikborg der er journalist hos Nordisk Film, der står bag programserien "Eftersøgt," som har sat sig for at opsporer nogle af de personer, som Danmark lige nu har efterlyst via Interpol.

- Der er mange ting, som peger på, at de ikke vidste, hvor han var. Det er faktisk fuldstændig usandsynligt, at de skulle vide det, forklarer Lars Wikborg, der ligger inde med en række beviser, som Ekstra Bladet er i besiddelse af, på at politiet ikke vidste, hvor Kai Habermann befandt sig.

Kai Habermanns ekskæreste har, til Nordisk Film fortalt, at hun i foråret 2015 blev opsøgt af politiet, der ville vide om hun vidste hvor Kai Habermann opholdt sig.

Yderligere bekræfter politikommissær Jens-Peter Rudbeck fra Syd- og Sønderjyllands Politi hele tre gange, i perioden 25. marts – 26. maj 2015, at Kai Habermann fortsat er efterlyst.

Derudover var Kai Habermann frem til juli 2015 efterlyst via Interpiol med foto, hvilket er meget usædvanligt, hvis man ved hvor manden opholder sig, forklarer Lars Wikborg.

- Frem til juli 2015 var der stadig et billede på Interpols hjemmeside af Kai Habermann. De fleste eftersøgte er uden billede, så ved at bruge et billede siger politiet jo indirekte, at folk skal være på udkig efter ham. Det gør man jo ikke, hvis man ved hvor han er, siger Lars Wikborg.

Se også: Politiforbundets formand: Betænkeligt når eks-strømer jagter forbrydere

Ekstra Bladet har forsøgt, at få fat i Helle Lundberg til at par uddybende spørgsmål, men hun er på ferie og Lisa Dissing svarer i stedet på vegne af Syd- og Sønderjyllands politi.

Lisa Dissing holder fast i, at politiet hele tiden har vidst hvor Habermann var, men at det danske politi ikke har beføjelser til at henter Kai Habermann hjem til afsoning i Danmark, når han befinder sig uden for landets grænser.

- Han er tysk statsborger, og derfor han vi ikke bare køre over grænsen og hente ham. Sådan er reglerne, forklarer hun.

Da vi forelægger Lisa Dissing formodningerne om, at politiet ikke skulle have vidst hvor Kai Habermann opholdt sig, indtil tv-holdet fandt ham i Flensborg, forholder hun fast i, at politiet hele tiden har vidst hvor Kai Habermann har opholdt sig.

- Det er helt normalt, at man lader en efterlysning stå til, at manden er anholdt. Vi har hele tiden vidst, hvor han var, men sagen har været overdraget til politiet i Tyskland.

Da vi spørg Lisa Dissing, om hun kan forstå hvis folk synes, at det er underligt, at Kai Habermann har kunne leve frit i fire år, uden at modtage sin straf svarer hun, at hun ikke har nogen kommentarer.

Det er den tidligere politimand Kristian Bech, der i programserien ”Eftersøgt” på Kanal 5 har fundet frem til Kai Habermann. Han tror heller ikke, at politiet vidste hvor Kai Habermann befandt sig.

- Hvis politiet virkelig i fire år har vidst, hvor han var, så er det da sjovt, at de ikke har gjort noget for at anholde ham, siger han til Ekstra Bladet.

Han forklarer yderligere, at det var utroligt nemt at finde frem den Interpol-eftersøgte, Kai Habermann.

- Det var skræmmende let at finde frem til Kai Habermann. Særligt når man tænker på, at han har været efterlyst i fire år, forklarer Kristian Bech.

Det første afsnit af "Eftersøgt" bliver vist i aften kl. 21.00 på Kanal 5.