Pædofile har fortsat frit spil på chatside

Forsøg af amatør-pædofiljægere viser, at pædofile ufortrødent fortsætter jagten efter børn på chatside

Efter at have set 'Jagten' på TV3 satte to unge mænd sig for at undersøge, hvordan pædofile slog til. De oprettede derfor en falsk profil, der hurtigt blev kontaktet.
Efter at have set 'Jagten' på TV3 satte to unge mænd sig for at undersøge, hvordan pædofile slog til. De oprettede derfor en falsk profil, der hurtigt blev kontaktet.

Se psykolog fra Red Barnet, Kuno Sørensen, gennemgå de pædofiles metoder i billedserien øverst

Onsdag kunne Ekstra Bladet i samarbejde med TV3 afsløre, hvordan pædofile forsøger sig til sex med børn i dokumentarserien 'Jagten: Børnelokkere på nettet'.

Efterfølgende er fem mænd blevet anholdt og sigtet i sagen i en politiaktion koordineret på tværs af fire politikredse.

Se de pædofiles undskyldninger her.

Men de pædofile har fortsat frit spil på siden speek.dk, der er et af de chat-fora, som Ekstra Bladet og TV3 onsdag kunne afsløre blev benyttet af de pædofile i jagten på de unge piger.

Det viser et forsøg, som to unge mænd fra Sønderjylland selv besluttede sig for at udføre onsdag formiddag.

Ville se det med egne øjne
21-årige Benjamin Dumstreig og hans 24-årige ven Jim Karsai oprettede en falsk profil på chat-siden under navnet Sofiemus2002. I profilteksten oplyste de, at der var tale om en 12-årig pige fra Jylland.

- Vi havde set et klip fra Jagten, og så tænkte vi, at det kunne være interessant at se, hvor slemt det egentlig stod til, fortæller 21-årige Benjamin Dumstreig til Ekstra Bladet.

Af profilen, som Ekstra Bladet har fået adgang til, fremgår det, at 'Sofie' allerede få minutter efter oprettelsen, bliver kontaktet af andre brugere.

Især én af brugerne indleder straks efter en samtale med den mindreårige.

'Jeg er godt nok 31, er det i orden? Eller er jeg for gammel? Du har nu en dejlig alder', skriver brugeren, der kalder sig Michael, og som har brugernavnet guffi1.

Tyve minutter inde i samtalen spørger Guffi1 om Sofie2002 vil mødes.

'Hvis vi var sammen nu, hvad kunne du tænke dig at lave?' Spørger han og kommer svaret i forkøbet: 'Hvis vi var sammen, ville jeg da gerne nusse dig'.

I alt bliver Benjamin Dumstreig og Jim Karsais falske profil kontaktet af seks andre brugere. Tre af dem giver sig til kende som mænd på hhv. 42, 28 og 31 år.

- Det er skræmmende. Jeg er overrasket over, at det er så nemt for dem at få kontakt til de unge piger. Og så havde jeg heller ikke regnet med, at de ville være så offensive, fortæller 24-årige Jim Karsai til Ekstra Bladet.

Et typisk eksempel
Efter at have gennemgået profilen har Ekstra Bladet vist samtalen til psykolog Kuno Sørensen fra Red Barnet.

- Den ligner til forveksling mange af de dialoger, I har dokumenteret igennem programmet. Der er den helt traditionelle indledning med ’hvor er du dejlig', hvor manden her prøver pigens grænser af. Selv om pigen er tilbageholdende, så gentager han løbende de samme smigrende ord for at vinde hendes tillid, forklarer Kuno Sørensen.

- I chatten er pigen mindre passiv, end I var i jeres, men der er stadig tale om en pige, der i sine reaktioner godt kunne eksistere i den virkelige verden.

Ifølge psykologen, der igennem en årrække har arbejdet med sexovergreb på nettet, er det heller ikke overraskende, at brugeren kommenterer sin egen alder.

- Det gør han for at vise, at han tager hensyn til pigen. 'Jeg viser omsorg og respekterer dine grænser', samtidigt med at han jo samtalen igennem hele tiden presser til grænsen.

Sådan reagerede Kuno Sørensen, efter han så Ekstra Bladets afsløringer i dokumentaren 'Jagten'.

Ekstra Bladet har efterfølgende forsøgt af flere omgange at kontakte speek.dk, der i Ekstra Bladet torsdag understregede, at man arbejder på at udrydde de pædofile brugere på siden.

- Automatiske algoritmer og moderatorer muliggør, at vi kan forhindre pædofile på trods af, at Speek er en lille side, lød det i den forbindelse i en mail fra sidens redaktør, Carsten Andreasen.

Det er dog endnu ikke lykkedes at få en kommentar fra speek.dk.

1 af 5 Step 1:- Den helt traditionelle indledning med ’hvor er du dejlig', hvor manden her prøver pigens grænser af. Selv om pigen er tilbageholdende, så gentager han løbende de samme smigrende ord for at vinde hendes tillid, forklarer psykolog Kuno Sørensen.
2 af 5 Step 2: - Det at han spørger til kæresten kan virke neutralt, men det er en åbning og en krog for den pædofile til at få pigen til at tale om kærlighed og senere sex, forklarer Kuno Sørensen.
3 af 5 Step 3: Det her er et typisk trick, hvor man går videre med det som barnet viser er en interesse. Det gør de for at have noget at tale om videre i forløbet, siger Kuno Sørensen.
4 af 5 Jim Karsai, 24 år, og Benjamin Dumstreig, 21 år, satte sig for selv at lokke pædofile i fælden. Allerede efter få minutter blev deres falske profil af en 14-årig pige kontaktet af en 31-årig mand. Foto: Privat
5 af 5 Efter at have set 'Jagten' på TV3 satte to unge mænd sig for at undersøge, hvordan pædofile slog til. De oprettede derfor en falsk profil, der hurtigt blev kontaktet.