Palæstinenser dræbt, da han angreb israelsk politimand

Mindst 28 mennesker - 24 palæstinensere og fire israelere - er blevet dræbt under to uger lang voldsbølge

En arabisk mand, der mandag angreb en israelsk politimand med en kniv ved en indgang til Jerusalems gamle bydel, er blevet skudt og dræbt. Angrebet synes at være det seneste af en serie palæstinensiske angreb på sikkerhedsfolk i Jerusalems gader.

Politiet siger, at en "terrorist" gik til angreb på en politimand, da denne ville kropsvisitere ham.

- Politimandens sikkerhedsvest forhindrede kniven i at forårsage skade, siger en talskvinde for politiet.

Episoden skete inde i den gamle bydel, som er hellig for både jøder og muslimer.

Søndag blev en palæstinensisk teenager skudt og dræbt på Vestbredden, mens et israelsk luftangreb kostede en gravid kvinde og et lille barn livet i Gaza.

Fire israelere blev også såret nær en kibbutz, efter en israelsk-arabisk mand kørte ind i dem og efterfølgende gik til angreb med en kniv.

Ifølge hospitalskilder er en 19-årig kvinde alvorligt såret, en 14-årig pige er såret, men ikke i livsfare, mens to mænd slap fra angrebet med lettere kvæstelser.

Angrebet skete efter mere end 10 dages sammenstød mellem israelske sikkerhedsstyrker og palæstinensere på den besatte Vestbred og i det annekterede arabiske østlige Jerusalem.

Hamas kalder den eskalerende vold for en intifada og opfordrer til yderligere vold under opstanden.

Søndagens knivangreb er det 15. knivangreb i løbet af otte dage, viser en optælling fra nyhedsbureauet AFP.

I alt er mindst 28 mennesker - heraf mindst 24 palæstinensere og fire israelere - blevet dræbt i løbet af de seneste to ugers bølge af vold og protester i Israel, Østjerusalem, på Vestbredden og i Gazastriben.

Israels luftvåben siger, at det i weekenden ramte to våbenlagre, der ifølge militæret tilhører Hamas, som kontrollerer Gazastriben. Luftangrebet mod Gaza skete ifølge Israel som svar på raketangreb fra Gaza fredag og lørdag.