Paludan-demonstration stormet: Politiet trækker våben

En person blev anholdt ved en Stram Kurs-demonstration, hvor politiet måtte trække våben, da tre personer stormede hen mod partileder Rasmus Paludan

I forbindelse med demonstrationen var der mindre brande i området. Video: Jacob Gren/Byrd.

Onsdag aften er en person blevet anholdt, efter Rasmus Paludan demonstrerede i Tingbjerg i Københavns Nordvestkvarter.

Det oplyser Københavns Politi til Ekstra Bladet.

- Der har været en enkelt anholdt, lyder det fra vagtchef Henrik Svejstrup, der endnu ikke kan oplyse, hvad personen er sigtet for.

På en video, som Stram Kurs har delt på sine sociale medier, kan man se, hvordan Rasmus Paludan bliver bedt om at trække sig væk fra de fremmødte børn og voksne.

Da partilederen er på vej væk, viser videoen, hvordan tre personer, heraf to klædt i mørkt tøj, stormer over vejen og hen mod Paludan, der holder kameraet.

En håndfuld politibetjente lægger sig hurtigt imellem, og på videoen ses det tydeligt, at mindst én betjent trækker sit våben.

- Stop, stop, stop, træk væk!, råber politiet til de fremstormende personer, inden en betjent griber fat i Paludan og eskorterer ham væk fra tumulten.

Vagtchef Henrik Svejstrup fra Københavns Politi siger følgende om episoden:

- Det, der sker, er, at der bliver lavet perimeter (områdesikring, red.) over mod de unge, som render hen mod Paludan. Og så bliver Paludan evakueret væk derfra, siger vagtchefen nøgternt.

Gik på grund af musik
Rasmus Paludan forklarer over for Ekstra Bladet, at han forlod området med fremmødte børn og voksne, fordi politiet ifølge ham ikke stoppede en person, der spillede høj musik fra sin bil, og at Paludan af den grund ikke kunne tale til sine følgere på sine sociale medier.

- Jeg sagde, at så ville jeg bare gå en tur i området i stedet for, simpelthen for at undgå at få musik i hovedet, siger Rasmus Paludan.

- Jeg nåede kun ti meter, før der var tre, der kom løbende mod mig. Der var så nogle politifolk, der gik i mellem.

På videoen er det kun tydeligt at se, at i hvert fald en betjent trak sin pistol, men ifølge Rasmus Paludan måtte hele tre betjente gribe til våben.

- Der var tre. To civilbetjente og en uniformeret, der tog den ti til 20 centimeter op fra skeden og så stikker den ned igen, fordi han kan se, at de har fået det under kontrol, fortæller han om episoden.

Demonstrationen foregik fra klokken 17.30 til 20.30.