Par tiltalt: Mishandlede 61 hunde og skød 16

Parret opdrættede 61 hunde uden tilladelse - de levede alle under forfærdelige forhold

Et par bliver nu tiltalt for mishandling og grov, uforsvarlig behandling af 61 hunde, som er de har opdrættet uden tilladelse.

Det skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Tiltalen mod den 58-årige mand og den 70-årige kvinde kommer efter, at Det Veterinære Sundhedsråd har færdiggjort vurderingen af sagen, som startede i februar 2017.

Dengang fik politiet en anmeldelse om mulig vanrøgt fra en kvinde, som havde købt en hvalp af parret. Den virkede nemlig meget usoigneret, og den havde det ikke godt.

I den forbindelse tog politiet ud til parrets adresse i Gjerlev, hvor de altså fandt flere bygninger, med i alt 45 afmagrede hunde. På grund af deres tilstand blev de dengang straks overdraget til Dyrenes Beskyttelse.

Og her måtte en dyrlæge efterfølgende  aflive mange af dem, da de havde det alt for dårligt

Skød 16 af dem
Politiet fandt også 16 døde hunde på adressen, som parret selv havde aflivet.

Det var i den forbindelse, at de nu er blevet tiltalt for mishandling. De 16 hunde blev nemlig aflivet med skud fra en riffel og fra gentagende slag i hovedet.

Desuden havde parret mishandlet en anden hund, som blev fundet med et metalstykke mellem tænderne, så den ikke kunne spise.

De andre hunde levede under så uhygiejniske forhold med begrænset adgang til vand, mad og motion, at parret også er blevet tiltalt for grov og uforsvarlig behandling af dem.

Ved siden af det er parret også blevet tiltalt for ulovlig våbenbesiddelse, da politiet fandt to geværer og en pistol på adressen. Desuden er de tiltalt for brud på hundeloven, da ingen af hundene var registreret.

Anklagemyndigheden kræver både fængselsstraf, og at parret skal frakendes retten til at holde dyr.