Pas på: Politirazzia i hele Danmark

I hele Europa holdes der ekstra øje med for høj fart denne uge

Tidligere i denne måned var der også politirazzia. Her var de ude efter uopmærksomme bilister.

Hvis du vil gerne vil undgå en hilsen fra politiet, så er det en god idé at være ekstra opmærksom på speedometeret denne uge.

I hele Europa vil politiet nemlig lave fartkontrol. Dansk politi sætter ind med fotovogne samt mobile kontroller, hvor betjente på motorcykel og i bil holder øje med de bilister, der har en lidt for tung speederfod.

Politiets hyppige fartkontrol har fået fartglade danskere til at løfte  foden lidt fra speederen. Arkivfoto: Michael Hansen Biler - 13. apr. 2018 - kl. 14:05 Politiet forsvarer deres 'pengemaskiner': - De virker

- Vi ved, at politiets fartkontrol får flere til at respektere fartgrænserne. Det er vigtigt, da der er for høj fart i omkring halvdelen af dødsulykkerne i trafikken. I bund og grund handler det om, at flere kommer sikkert hjem, hvis flere letter foden lidt fra speederen, siger Arne Martinsen, vicepolitiinspektør i Rigspolitiets Nationale Færdselscenter, i en pressemeddelelse.

Hvis man ser på statistikken, kan man godt regne med, at der bliver delt en del klip ud den kommende uge.

  Se også: Gav fingeren til fartkontrol med 235 km/t for to år siden: Nu klapper fælden

Nye tal fra Rigspolitiet viser, at der sidste år blev uddelt 62.727 klip i kørekort til billister, der kørte mere end 30 procent hurtigere end fartgrænsen tillader.

Det er bekymrende, lyder det både fra politiet og Rådet for Sikker Trafik.

- Der er for høj fart i omkring halvdelen af dødsulykkerne på vejene, så farten har en enorm betydning for vores sikkerhed, når vi færdes i trafikken. Derfor er det vigtigt, at vi får flere til at holde øje med deres fart og sænke den, hvis de kører for stærkt, siger Mogens Kjærgaard Møller, adm. direktør i Rådet for Sikker Trafik, i en pressemeddelelse.

Politiets fartkontrol i denne uge kommer samtidig med den landsdækkende fartkampagne 'Sænk farten - før det er for sent', som Rådet for Sikker Trafik og 90 kommuner står bag.

Gitte Wedel har netop skiftet forsikringsselskab efter at have sammenlignet priser på nettet. Foto: Jakob Jørgensen Tips og guides Gør som Gitte: Spar tusindvis af kroner på din bilforsikring

Se også: Politiet advarer mod farligt fænomen: Næsten hver tredje bilist indrømmer at gøre det

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Nanna Cecilia Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen