Passager evakueret fra færge i rum sø

Syg passager blev hentet med helikopter fra DFDS-færge

En passager på færgen M/S Crown Seaways måtte mandag aften evakueres med helikopter på grund af sygdom.

Færgen var på vej fra Oslo til Frederikshavn, da en redningshelikopter blev rekvireret til at flyve patienten til Aalborg Universitetshospital.

- Episoden fandt sted ved 21-tiden. Vores personale blev tilkaldt på grund af passagerens sygdom. Helt rutinemæssigt talte vi med lægerne på Radio Medical i Esbjerg, som skønnede at patienten skulle indlægges med det samme, oplyser informationschef Gert Jakobsen, DFDS, til Ekstra Bladet.

Passageren blev afhentet, mens færgen befandt sig nord for Frederikshavn. På grund af episoden blev færgen lettere forsinket.

Radio-Medical er et døgnbemandet tele-/maritim-medicinsk serviceorgan. Funktionen varetages af et speciallægeteam på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg, som 'døgnet rundt' kan kontaktes af søfarende ombord på danske skibe fra handels- og fiskerflåden samt på færger, uanset hvor på verdenshavene de måtte befinde sig.

- Det hænder af og til,  at vi må have passagerer eller besætningsmedlemmer evakueret på grund af sygdom. Det er altid lægerne, der træffer afgørelsen om evakuering, oplyser informationschefen.