Patient på akut-modtagelse vågnede, da sygeplejerske voldtog hende

Mandlig sygeplejerske tiltalt for voldtægt af ung kvinde på Københavnsk hospital

Kvinden blev i ambulance bragt til akutmodtagelsen, hvor en mandlig sygeplejerske, ifølge tiltalen, voldtog hende. Foto: Jonas Olufson
Kvinden blev i ambulance bragt til akutmodtagelsen, hvor en mandlig sygeplejerske, ifølge tiltalen, voldtog hende. Foto: Jonas Olufson

En ung beruset kvinde var bevidstløs lagt i aflåst sideleje i en hospitalsseng på en akutmodtagelse i København, da en mandlig sygeplejerske voldtog hende.

Sådan lyder tiltalen mod sygeplejersken, som Københavns politi netop har rejst.

Han stilles for Københavns Byret den 3. og 4. maj, og torsdag bliver det afgjort i et retsmøde i byretten, om sygeplejersken skal sidde varetægtsfængslet frem til dommen.

Han nægter sig skyldig i voldtægt, men allerede i grundlovsforhøret den 9. december sidste år, erkendte han sig skyldig i blufærdighedskrænkelse af patienten.

Han sidder varetægtsfængslet af hensyn til retshåndhævelsen, og fordi der er en særligt bestyrket mistanke mod ham.

Der er navneforbud i sagen, så der kan ikke oplyses mere om sygeplejersken, herunder på hvilket hospital den formodede voldtægt skete.

Vågnede under voldtægten
Den unge kvinde blev indbragt til hospitalet i ambulance den 9. december sidste år, fordi hun var stærkt beruset.

Hun blev lagt på en fire-mands stue på akutmodtagelsen, hvor hun var nærmest bevidstløs, og hun blev lagt i aflåst sideleje i sengen.

Ifølge tiltalen mod sygeplejersken gik han cirka klokken 04.50 ind til kvinden, som han befølte intimt, hvorefter han havde samleje med kvinden, som på grund af alkohol og søvn befandt sig i en tilstand, hvor hun var ude af stand til at modsætte sig.

Men midt under voldtægten vågnede kvinden og fandt ud af, hvad der skete. Hun løb skrigende ud på gangen, hvorefter politiet blev tilkaldt og sygeplejersken anholdt.

Han blev samme dag fremstillet i dommervagten bag lukkede døre og varetægtsfængslet.

Sagen har været forelagt Styrelsen for Patientsikkerhed, og er nu hos Statsadvokaten, der skal afgøre, om sygeplejersken skal kræves frakendt sin autorisation.