Pernille Skipper politianmeldt

Pernille Skipper er blevet politianmeldt for sine udtalelser i forbindelse med en kontroversiel voldtægssag fra Køge

I januar talte Pernille Skipper med Ekstra Bladet om lønhop til politikere. - Det er jo helt blæst, lød det blandt andet fra den driftige politiker

Pernille Skipper har ikke nået at sidde længe i spidsen for Enhedslisten, før hun har fået en politisag på halsen.

Politianmeldelsen sker på baggrund af en række udtalelser Pernille Skipper er kommet med i forbindelse med en mulig gruppevoldtægtssag fra Herfølge, hvor tre drenge i sidste uge blev frikendt for at have voldtaget en 17-årig pige.

Se også: Omstridt gruppevoldtægtssag ankes: Vi har fået nok af Danmarks voldtægtskultur

Ifølge sn.dk er det forsvaren for de tre frikendte drenge, advokat Simon Hauch, der har meldt Pernille Skipper til politiet.

Advokaten mener, at Pernille Skipper har forbrudt sig mod retsplejeloven, ved at udtale sig forkert om den verserende sag og samtidig komme med udtalelser, der potentielt kunne påvirke dommer og domsmænd i sagen, før der var truffet afgørelse.

Anklage: Udnyttede 17-årig
De tre drenge var anklaget for at have gruppevoldtaget en 17-årig pige.

Anklagen lød på, at drengene havde udnyttet, at den 17-årige pige, der led af diabetes, var hjælpeløs på grund af alkohol og/eller insulinmangel og ikke kunne sige fra.

Men en enig domsmandsret fandt det ikke bevist ud fra lægelige udtalelser om pigens diabetes og blodsukkertal, ud fra usikkerhed om alkoholpromillen den aften og ud fra vidners forklaringer, at pigens tilstand havde været så dårlig, at hun ikke kunne modsætte sig eller sige fra.

Dermed kunne de tre unge ikke dømmes for at have udnyttet en hjælpeløs person, mente byretten.

I fedtefadet for facebook-opdatering
Frifindelsen af de tre drenge fik Pernille Skipper til tasterne og det er disse udtalelser, som advokat Simon Hauch har politianmeldt hende for.

På Facebook skrev Skipper:

- I dag har byretten i Roskilde afgjort, at tre mænd ikke kan dømmes for voldtægt af en ung pige - selvom hun var bevidstløs af alkohol og manglede insulin, og derfor hverken kunne sige til eller fra, lød det fra Pernille Skipper.

Advokaten mener ikke, at Pernille Skipper har belæg for at skrive, at pigen var bevidstløs, da den påståede voldtægt foregik. Efterfølgende rettede Skipper i teksten og tilføjede et 'måske' foran bevidstløs.

Se også: Tre unge frifundet for gruppevoldtægt - nu ankes sagen

- Hun skriver, at der er tre drenge, der er blevet frifundet for voldtægt, selv om pigen var bevidstløs. Ordet bevidstløs har hun ganske vist rettet senere, men hun har også skrevet, at pigen var ude af stand til at sige fra. Det er ikke det, som retten er kommet frem til. Retten kom frem til, at det ikke var bevist, at hun ikke kunne sige fra. På den måde har hun dels udtalt sig forkert og dels på en måde, som ret klart er egnet til at påvirke dommere og domsmænd i en ankesag, siger Simon Hauch til SN.dk

Sagen mod de tre drenge fra Herfølge-området er endnu ikke overstået.

Mandag ankede statsadvokat Lise-Lotte Nilas sagen til landsretten.