Person påkørt under flugt fra politiet

En mand blev bragt til hospitalet efter at være blevet kørt ned af en flugtbilist, oplyser politiet

Denne bil fandt Københavns Politi ved Israels Plads ved Nørreport Station. Der er tale om den bil, som har påkørt en person natten til lørdag. Foto: Mathias Øgendahl
Denne bil fandt Københavns Politi ved Israels Plads ved Nørreport Station. Der er tale om den bil, som har påkørt en person natten til lørdag. Foto: Mathias Øgendahl

Natten til lørdag forsøgte betjente fra Københavns Politi at standse en bil i Indre By.

Bilens fører valgte i stedet at tage flugten i høj fart, og her skete der ifølge politiet en voldsom personpåkørsel af en ung mand i 20'erne, der befandt sig i en fodgængerovergang.

Henrik Brix, der er vagtchef ved Københavns Politi, kunne lørdag morgen fortælle til Ekstra Bladet, at personen var i kritisk tilstand.

- Situationen udspiller sig klokken 01.20 ved Vor Frue Plads, hvor politiet retter henvendelse til en person i et køretøj. Han vælger at køre fra stedet og rammer her en fodgænger, som blev kørt på hospitalet.

Lørdag eftermiddag fortæller vagtchefen, at personen er erklæret uden for livsfare.

- Senere finder vi flugtbilen ved Israels Plads, hvor vidner har set to yngre mænd løbe fra bilen. Der er tale om to mænd af anden etnisk herkomst end dansk.

- Vi forsøger at finde føreren af bilen, siger Henrik Brix.

Der er tale om en mørkegrøn Seat Leon.

Snak med ejeren
Den bil er politiet nu i gang med at undersøge ejerforholdet på, og derefter vil man tage en snak med den pågældende person, fortæller Henrik Brix:

- Vi skal have fat på ejeren og snakke med vedkommende, men det arbejdes der også på, kan jeg fortælle.

Er der konkret mistanke om, at flugtbilen kan være stjålet, og det derfor fik gerningsmændene til at stikke af, da politiet forsøgte at standse dem?

- Det har vi ikke nogen umiddelbar formodning om, nej.

Henrik Brix oplyser videre, at Københavns Politi har talt med mange vidner i løbet af natten, og han afviser samtidigt ikke, at der kan komme nye vidner med brugbare informationer om de to mænd, der er set løbe fra den mørkegrønne Seat Leon ved Israels Plads natten til lørdag.

Indtil videre handler sagen ifølge vagtchefen om overtrædelser af færdselsloven. Men det er muligt, at kørslen også kommer til at dreje sig om straffeloven. Det drejer sig om en hensynsløs måde at udsætte andre for livsfare.