PET: Kvinder og børn spiller en større rolle i terrortruslen

PET har netop udgivet en ny analyse af trusselsbilledet i Danmark. Her spiller kvinder og børn en større rolle

Terrortruslen mod kongeriget er alvorlig. Sådan lyder det i rapporten 'Vurdering af Terrortruslen mod Danmark', som PET’s Center for Terroranalyse (CTA) netop har offentliggjort.

Her fremgår det, at kvinder og børn spiller en større rolle end tidligere.

- CTA vurderer, at flere kvinder spiller en aktiv og selvstændig rolle i de islamistiske miljøer i Danmark. Kvinder med tilknytning til militant islamisme kan have en radikaliserende indflydelse på andre, herunder deres børn. CTA vurderer, at kvindelige militante islamister i Vesten ser færre hindringer for, at de kan spille en operativ rolle i terrorangreb. CTA vurderer, at angreb eller angrebsforsøg udført af kvinder i andre vestlige lande kan inspirere kvindelige militante islamister i Danmark, skriver PET i rapporten.

Det er kun meget få personer, der er rejst til Syrien eller Irak for at deltage i konflikterne, de seneste år. Dette vurderer CTA, Dog er det vigtigt at bemærke, at langt hovedparten af disse personer er unge kvinder.

- Kvinder udgør nu ca. en tredjedel af de personer fra Danmark, der befinder sig i konfliktzonen, og knap hver ottende af det samlede antal danske udrejste, skriver PET i rapporten.

Børn i krig
I følge rapporten er cirka 145 personer rejst ud. Af disse er hovedparten yngre mænd, men kvinder og børn spiller altså også en rolle.

- Der opholder sig også børn og mindreårige i IS-kontrollerede områder. Og med de forfærdelige ting, der foregår i områderne, må man formode, at de bliver alvorligt påvirkede af de ting, de oplever, står der i rapporten.

Analysen påpeger, at særlig helt unge børn vil opleve udfordringer, når de vender hjem.

Radikalisering gennem de sociale medier
Propaganda fra IS og andre grupper har stor betydning for radikalisering af personer og miljøer i Danmark. CTA vurderer i rapporten, at fællesskaber på de sociale medier er særligt modtagelige overfor propaganda.

- Endvidere kan virtuelle fællesskaber på sociale medier samt gruppefællesskaber som dem, man finder i kriminelle bander, fængsler og islamistiske miljøer, virke fremmende for radikalisering, står der.

Opdateres...

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jonas Skov Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen