PET: Terrorangreb var planlagt

Tre betjente, heraf to agenter fra PET, er ramt i henholdsvis benet, skulderen og lysken. Cirka 40-årig dræbt mand er endnu ikke identificeret, oplyser politiet på pressemøde

Helle Thorning-Schmidt snakker om attentatet

Alt peger på, at der var tale om et terrorangreb, da to mænd trængte ind i Krudttønden på Østerbro midt under et debatmøde og dræbte en og sårede tre andre.

Det skriver PET i en pressemeddelelse.

- Alt tyder på, at angrebet var planlagt, og omstændighederne omkring skyderiet peger på, at der er tale om et terrorangreb, lyder det.

Pressemeddelelsen kom samtidig med at Københavns Politi holdt pressemøde med seneste nyt i sagen.

112 Flugtbil efter Vilks-skyderi er fundet på Østerbro

Her kom det blandt andet frem, at de tre betjente var blevet ramt i skulderen, benet og lysken, men alle tre er uden for livsfare. To af mændene var PET-livvagter.

- Vi efterforsker det som terror, lød det fra politiinspektør Jørgen Skov under pressemødet, hvor han dog ikke ville kalde skudattentatet for et terrorangreb.

- Vi kender ikke deres motiv, og vi ved ikke, hvem de ville ramme. Men vi ved, at tegneren Lars Vilks var til stede og det var den franske ambassadør også - og det er med i vores overvejelser, lød det.

112 Øjenvidne: Jeg så mand blive dræbt af skud i brystet

Forud for debatmødet på Østerbro var der ikke noget, der tydede på, at nogen ville ramme Lars Vilks ved det pågældende arrangement.

- Så havde setup'et været anderledes, siger indsatslederen, som dog påpeger, at der 'selvfølgelig laves en trusselsvurdering ved sådan et arrangement'.

Arrangementet på Krudttønden handlede om ytringsfrihed og havde blandt andet den svenske Muhammedtegner på listen over talere. Han nåede dog aldrig på scenen.

112 Rystet Søren Espersen: Charlie Hebdo-terror har ramt København