Petar blev tilfældigt offer for nedskydning

En af de dræbte i blodbad i Göteborg havde angiveligt ingen kriminel historik

20-årige Petar Petrovic blev tilsyneladende et helt tilfældigt offer for brutal nedskydning på værtshus i Göteborg. (PRIVATFOTO)
20-årige Petar Petrovic blev tilsyneladende et helt tilfældigt offer for brutal nedskydning på værtshus i Göteborg. (PRIVATFOTO)

Da to mænd onsdag aften åbnede ild med deres Kalashnikovs på et værtshus i Göteborg, var det uden hensyn til, hvem der ville blive ramt.

Det er billedet af angrebet, som man bliver efterladt med efter udsagn fra flere vidner, som svenske medier har været i kontakt med. To personer blev dræbt i angrebet, og én er fortsat i livsfare ifølge politiet i Göteborg. Derudover blev op mod 15 personer såret, hvoraf otte blev kørt med ambulance til hospitalet umiddelbart efter angrebet omkring klokken 22.30 onsdag aften.

To personer er dræbt og op mod 15 er såret efter et voldsomt skyderi på et værtshus i Göteborg onsdag aften. (Foto: AP) 112 - 19. mar. 2015 - kl. 10:54 Vidne i Göteborg: De råbte 'politi' og skød løs på folk

Ifølge politiet skete angrebet som led i en igangværende konflikt, og der var derfor et klart mål med angrebet.

Tilfældigt offer
Ifølge svenske medier lykkedes det de to gerningsmænd at dræbe den 25-årige mand, som var målet med angrebet, men også en helt udenforstående blev offer for gerningsmændenes nådesløse skyderi.

20-årige Petar Petrovic havde onsdag indfundet sig på beværtningen på Vårväderstorget for at købe mad og se Champions League sammen med en kammerat, da gerningsmændene kom til stedet.

- Efter hvad jeg har fået at vide, var han udenfor, da det skete, da han skulle vente på sin kammerat, der var på toilettet, siger Petar Petrovic' mor til Aftonbladet.

Se også: Dramatisk skyderi ved svensk restaurant: Mindst to døde

Ifølge Aftonbladets oplysninger formodes den 20-årige at være blevet skudt udenfor, inden gerningsmændene forlod stedet.

Der er blevet anbragt adskillige blomster ude foran stedet, hvor 20-årige Petar blev dræbt. (Foto: AP)
Der er blevet anbragt adskillige blomster ude foran stedet, hvor 20-årige Petar blev dræbt. (Foto: AP)
 

Håbede han overlevede
Petars mor fortæller, at hun i første omgang ikke vidste, om hendes søn var blandt de omkomne, og hun håbede derfor på, at han var blandt de overlevende, efter hun havde hørt fra nogle af Petars venner, hvad der var sket.

- Men vi vidste ikke så meget, så vi tog hen til Sahlgrenska (sygehus, red.) og ventede der. Vi håbede han var iblandt de sårede, dem som overlevede, siger hun.

Efter noget tid tog de dog hjem uden at være blevet klogere.

- Efter et kvarter kom politiet og fortalte, hvad der var sket. De sagde, at han var blevet skudt fire gange, siger hun.

Stedet i Göteborg hvor skyderierne fandt sted omkring 22.30 onsdag aften. (Foto: AP)
Stedet i Göteborg hvor skyderierne fandt sted omkring 22.30 onsdag aften. (Foto: AP)
 

De nærmeste pårørende har torsdag været samlet for at støtte hinanden i tabet over den 20-årige Petar, som for nylig færdiggjorde sin gymnasieuddannelse og skulle til at starte på en datateknologi-uddannelse i London.

- Han var så sød, hjælpsom, glad, velopdragen og ambitiøs. Alle kender ham som den søde fyr, siger moderen.

Leder efter gerningsmænd
Politiet i Göteborg leder fortsat efter to gerningsmænd efter skyderiet. Der er endnu ikke kommet noget signalement frem af de to mænd, som ifølge vidner bar dødningehovedmasker, da de åbnede ild på restauranten.

Den ene skulle desuden ifølge vidner have båret en politivest. Politiet har dog ikke ønsket at kommentere oplysningerne af hensyn til efterforskningen.

Svensk politi har beslaglagt en rød bil, der stod parkeret to kilometer fra den restaurant i Göteborg, der onsdag aften var ramme om skyderiet.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere