Peter blev overfaldet nytårsnat: "Gerningsmand meld dig selv"

Et kort voldeligt sammenstød har haft voldsomme konsekvenser for Peter Birkemose, som nu beder sin voldsmand om at melde sig selv

Peter Birkemose blev slået ned nytårsaften, og vil nu have sin overfaldsmand til at melde sig. Privatfoto
Peter Birkemose blev slået ned nytårsaften, og vil nu have sin overfaldsmand til at melde sig. Privatfoto

Selvom overfaldet på Peter Birkemose kun varede et kort øjeblik, har de efterfølgende konsekvenser været lange og kompliceret. Det har gjort ham gal, og nu forsøger han at få kontakt til sin gerningsmand på Facebook, hvor han beder ham om at melde sig selv.

Nytårs-nat blev den 25-årige mand slået ned på gaden i Odense, da han var på vej til en fest med nogle venner. Han blev slået i hovedet og sparket på knæet af en ukendt gerningsmand, der havde set sig sur på ham.

Peter lagde ikke mærke til skaderne før dagen efter, hvor et langt hospitalsforløb pludselig begyndte. På seks dage besøgte han forskellige afdelinger seks gange. 

Det har fået Peter til at dele sin oplevelse på Facebook, og det har allerede fået stor opbakning fra brugerne. På fire dage har mere end 8000 delt det, og 1500 liket det.

- Jeg ønsker, at gerningsmanden melder sig selv, eller at nogle af hans venner melder ham, skriver Peter til Ekstra Bladet. Han ønsker dog ikke at lade sig interviewe yderligere.

Artiklen fortsætter under dette:

Var for fuld til at opdage skaderne
Klokken var 2 om natten, og Peter og hans venner var på vej til en fest for at sige godt nytår til en fælles ven. På vejen løb de ind i gerningsmanden, som, ifølge Peter, gentagende gange prøvede at komme i kontakt med dem.

- Se hende deroppe. Hvis i rører hende, så river jeg hovederne af jer, skulle gerningsmanden angiveligt have sagt.

Flere gange gentog han sig selv, selvom Peter og vennerne svarede ham med et 'okay'.

- Du sagde det to gange, og tredje gang svarede jeg dig. ' Tusind tak! Hvis ikke du havde advaret os, havde vi jo tænkt os at gå derop og røre hende helt vildt meget, skrev Peter på Facebook.

Men det svar faldt ikke i god jord hos gerningsmanden, og Peter endte med at få et par på hovedet.

Procenterne i blodet slørede smerten og opfattelsen af hændelsen. Først dagen efter gik det op for ham, hvor slemt det stod til.

Ekstra Bladet har forsøgt at få Peter Birkemose i tale, for at spørge om, han selv kunne have været provokerende, om han slog igen, eller på anden måde overskred nogle grænser. Desværre har Peter ikke ønsket at lade sig interviewe, og har kun ville fortælle, at hans opslag er lavet som en opfordring til gerningsmanden om at melde sig selv.

Klappen sidder på det andet øje, fordi billedet er spejlvendt. Privatfoto
Klappen sidder på det andet øje, fordi billedet er spejlvendt. Privatfoto
 

Seks hospitalsbesøg på seks dage
På de første seks dage efter ulykken, nåede Peter Birkemose at være til lægen, på hospitalet, øjenlægen og hos tandlægen seks gange.

Her fik han at vide, at han blandt andet har brækket en knogle under øjet, at nogle nerver og muskler har trukket sig i venstre side af ansigtet, at hans venstre øje er faldet en halv centimeter, at han i øjeblikket har mistet følelsen i venstre side af ansigtet, og at hans tænder har fået en slags hjernerystelse.

Så selvom sammenstødet kun varede meget kort tid, har følgerne et helt andet tidsperspektiv.  Det vil han have gerningsmanden forstår.

- Du har vel slået et skraldgrin op med din kammerat efter i løb væk med lidt adrenalin i blodet, og tænkt "det var det", skriver Peter.

- Men som du kan læse, er historien lidt længere for mig end den var for dig, fortsætter han.

Bliver ingen helgen
Inderst inde tror Peter Birkemose ikke på, at hans gerningsmand pludselig bliver en helgen - i så fald ville han da ikke overfalde til at begynde med, tænker Peter.

- Jeg ved, at du ikke gå hen og bliver en helgen og melder dig selv, hvis du læser det her. Hvis det var tilfældet, ville du ikke overfalde fremmed mennesker i første omgang, skriver Peter på Facebook.

Derfor forsøger han også at appellere til gerningsmandens venner og bede dem om hjælp.

- Vil I overveje at melde jeres ven til politiet, så han ikke gør dette eller værre ved endnu en fremmed, skriver han til vennerne. 

Politiet skal klare sagen
Peter udstiller ikke gerningsmanden med navn eller beskrivelse af hans udseende. Både fordi han ikke kender det, men også fordi han ikke vil hænge nogen ud.

- Jeg så ham kun i øjnene et kort sekund, inden jeg blev slået. Jeg ved kun, han ikke var særlig høj, skriver han.

Af samme årsag har Ekstra Bladet ikke talt med gerningsmanden. 

Peter Birkemose opfordrer alle på Facebook om at sende sine oplysninger til politiet fremfor at hænge nogen ud på nettet.

- Det kan vise sig at være en person, som intet har med dette at gøre, og så ville sådan en offentlig opmærksomhed være meget uheldig, skriver han.

Peter er chokeret over hændelsen, og ønsker ikke at den sker for andre. Derfor har Peter også selv anmeldt hændelsen til politiet, selvom hans beskrivelse af bagmanden har været uden mange detaljer.

Fyns politi bekræfter overfor Ekstra Bladet, at de har modtaget anmeldelsen fra Peter.

- Der er sket en efterforskning i sagen, men vi har på nuværende tidspunkt ikke fundet nogen gerningsmand, siger vicepolitikommissær, Jack Liedecke fra personfarlig og voldsafdelingen ved Fyns Politi.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere