Peter Madsen udspurgt om S/M- og kvælningssex

Ubåds- og raketbygger nægter at have rørt Kim Wall

Københavns Byret (Ekstra Bladet): - Jeg interesserer mig for alle erotikkens mangfoldigheder.

Sådan lød det blandt andet fra ubåds- og raketbyggeren Peter Madsen, da anklager Jakob Buch-Jepsen under en såkaldt fristforlængelse spurgte ind til hans seksuelle præferencer.

Anklagemyndigheden kræver manden varetægtsfængslet i yderligere fire uger for manddrab på den 30-årige svenske journalist Kim Wall, som Peter Madsen nægter at have dræbt og endvidere afviser at have rørt.

Ulykke om bord
Under dagens retsmøde har offentligheden via den massivt fremmødte presse fået indsigt i Peter Madsens egen forklaring på, hvad der skete om bord på ubåden Nautilus, efter at han og Kim Wall 10. august stævnede ud fra Refshaleøen.

Ifølge Peter Madsen selv døde journalisten ved en ulykke, da hun fik en luge i hovedet, hvorefter han besluttede sig for at 'begrave hende til søs'.

Jakob Buch-Jepsen læste indledningsvis op af Peter Madsens forklaring, som han afgav under et grundlovsforhør 12. august. Dernæst stillede anklageren uddybende spørgsmål til forklaringen.

Jakob Buch-Jepsen sagde tidligt under retsmødet, at han ikke ville komme meget ind på motivet for det drab, som Peter Madsen er sigtet for.

Tidligere episoder
Anklageren fastslog også, at det ser ud til at blive en stor opgave at få klarlagt en række forhold om Peter Madsen som person.

Det omhandler bl.a. tidligere episoder i Peter Madsens liv, som kan have relevans for denne sag, uddybede Jakob Buch-Jepsen, før han begyndte at spørge ind til Peter Madsens seksuelle præferencer og erfaringer.

Peter Madsen bekræftede, at han er kommet i et S/M-miljø.

- Og jeg har været til et antal sex-fester kaldet Kinky Salon, lød det.

Peter Madsen uddybede, at sexfesterne er foregået på en facon, der respekterer folks grænser.

Ikke særlige sexbehov før sejltur
Jakob Buch-Jepsen interesserede sig for, om Peter Madsen havde nogen særlige behov på det tidspunkt, han skulle ud at sejle med Kim Wall:

- Ikke ud over hvordan jeg normalt har det. Der var ikke noget unikt omkring den periode, svarede Peter Madsen.

Derpå spurgte anklageren, om Peter Madsen har dyrket kvælningssex, hvilket Peter Madsen afviste, men gerne ville præcisere definitionen på:

- Det tætteste, jeg har været på, var for mange år siden ved at sige til en elskerinde som led i et erotisk rollespil, at hun skulle holde vejret, forklarede Peter Madsen, som tilføjede, at det var helt frivilligt.

Anklageren læste senere under retsmødet op af en vidneforklaring, hvor en kvinde har forklaret, at hun med Peter Madsen 'dyrkede kvælningssex på eksperimentelt niveau' i hans ubåd - hun var dog aldrig med ude at sejle. Ifølge vidnet virkede Peter Madsen mere interesseret i 'almindelig sex' end i kvælningssex - de to havde ikke været sammen siden 2014.

Sex på ubåd
Anklageren spurgte også til sex om bord på Nautilus, og Peter Madsen fortalte, at han har dyrket sex med sin hustru her ved en enkelt lejlighed.

- Hvis vi taler om, når ubåden har været ude at sejle, uddybede han.

- Så har jeg haft Nautilus som husbåd og brugt den som bolig i lange perioder i sydhavnen i 2008-2009-2010, og i den periode har jeg været sammen med en kæreste dernede.

Før retsmødet fortalte politiet offentligheden, at Kim Walls torso var afklædt. Under retsmødet spurgte anklageren ind til, hvordan Kim Walls trusser røg af på ubåden.

Hvordan røg trusser af?
Det opfordrede Peter Madsen anklageren til at spørge de tilstedeværende kvinder i retten om - hvordan trusserne kan ryge af sammen med nylonstrømperne, som ifølge Peter Madsen blev trukket ned, da han efter eget udsagn med vanskelighed trak den døde kvinde op igennem tårnet på ubåden.

Peter Madsen afviser at have parteret Kim Wall:

- Hvem har så parteret hende, hvis det ikke er dig, spurgte anklageren.

- Lad os lige få fakta på bordet. Jeg smider en intakt Kim over bord. Det har jeg forklaret, lød svaret.

Tog en lur
Før Peter Madsen efter eget udsagn smed den døde og ikke-parterede Kim Wall over bord, forsøgte han efter eget udsagn at tage en lur.

- Men hun ligger altså i en anden sektion, uddybede han.

- Da du kommer i land og siger Kim Wall blev sat i land. Hvorfor løj du, spurgte anklageren.

- Jeg var ikke ved mine fulde fem. Jeg var ikke klar til at møde den realitet, sagde Peter Madsen, som tilføjede, at alvoren efterhånden begynder at gå op for ham.

Ville se kone og katte
Det er forklaringen på, at han først efter eget udsagn gav politiet hele forklaringen efter første nat i fængslet. Før han gik til bekendelse, ville han gerne se sin kone og kattene.

- Jeg ved af alt det her kommer ud. Og jeg ville gerne have fem minutter til at sige farvel til min kone, forklarede han.

Forklaringsproblem
Anklageren virkede under retsmødet flere gange undrende over for Peter Madsens forklaringer - det holdt ubåds- og raketbyggeren sig ikke tilbage fra at kommentere:

- Ville du handle som en rationel person i denne her situation, spurgte Peter Madsen udfordrende anklageren. 

- Det vil jeg ikke svare på, det er dig, der har et forklaringsproblem, svarede anklager Jakob Buch-Jepsen.

Sigtelse mod Peter Madsen

Peter Madsen er sigtet for manddrab efter straffelovens paragraf 237, samt sigtet for usømmelig omgang med lig på ubåden Nautilus på endnu ukendt måde at have dræbt Kim Wall, hvorefter han parterede liget i hoved, ben, arm og torso, ligesom han tilføjede torsoen forskellige stik, samt påførte torsoen bælte og påsat rør med henblik på, at torsoen skulle forblive på havbunden, hvorefter han kastede ligdelene i vandet.

Ubåds- og raketbyggeren nægter sig skyldig i alle sigtelser mod ham, men fastholder, at Kim Wall døde ved en ulykke på ubåden, hvorefter Peter Madsen besluttede sig for at smide liget over bord.

1 af 3 Peter Madsen fotograferet ved en tidligere lejlighed i sin ubåd. Foto: Deadlinepress.dk
2 af 3 Foto: Kenneth Meyer
3 af 3 Peter Madsen ved en tidligere lejlighed. Foto: Fox Media Documentaries

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere