Peter Sørensens ekskone fra sit skjul: - Vi er i livsfare, hvis han finder os

I morgen skal Silkeborg IF's cheftræner og manager, Peter Sørensen, møde i retten i Århus, hvor han er tiltalt for vold mod sin lille datter og sin fraseparerede hustru

Olivia Pontoppidan frygter, Peter Sørensen skal finde hende. (Video: Ernst van Norde)

To tilfælde af vold - dels mod sin dengang blot ni måneder gamle datter, dels mod sin hustru. Det er, hvad fodboldklubben Silkeborg IF's cheftræner, Peter Sørensen står tiltalt for, når han i morgen skal i retten.

Ekstra Bladet har forud for retsmødet mødt Peter Sørensens fraseparede hustru, Olivia Pontoppidan, som gemmer sig med datteren et hemmeligt sted i Danmark. Det har de gjort i over et år, fordi Oliva Pontoppidan frygter, hvad Peter Sørensen kan finde på at gøre, hvis han finder dem.

Foto: Jakob Jørgensen Silkeborg IF - 12. nov. 2016 - kl. 07:34 Nu taler Peter Sørensens hustru: Jeg frygtede for mit liv

Bange for at miste datter
- Jeg er meget bange. Både for, om han igen skal gøre os ondt. Men også for, om jeg en dag skal udlevere min datter til den mand, som jeg har set og oplevet begå vold. Når man har oplevet sit eget barn blive udsat for vold, men ikke kan få hjælp. Det er frygteligt. Jeg forestiller mig ikke noget mere frygteligt. Jo, hvis man mister sit barn, og det er jeg selvfølgelig også bange for, siger Olivia Pontoppidan til Ekstra Bladet. Det er anden gang Ekstra Bladet møder den frasepererede kvinde. Sidst var i et andet sommerhus på en anden hemmelig adresse. Angsten sidder dybt i Olivia Pontoppidan.

Lever i skjul
Hun understreger, at hun ikke er gået under jorden. Myndigheder og familie er i kontakt med hende, og hun besvarer mails og opkald. Men hun lever i skjul for den mand, hun engang elskede.

Se også: Flere anmeldelser: Dommens dag for Peter Sørensen

- Jeg skulle bringe min datter i sikkerhed - vi var i livsfare, og det er vi stadig, hvis han finder os, mener Olivia Pontoppidan. Hun har fået udleveret en overfaldsalarm fra politiet, så hun kan slå alarm, hvis Peter Sørensen skulle finde frem til de to.

Peter Sørensen erkender at have været en idiot, men han synes ikke, han har gjort noget ulovligt. Foto: Claus Bonnerup Silkeborg IF - 9. nov. 2016 - kl. 16:27 Nu taler Peter Sørensen: Jeg har været en idiot

I skal kende min historie
Det er en tydeligt mærket og rystende nervøs Olivia Pontoppidan, som er stillet op til interview. Hun sover dårligt om natten, fryser, går krumbøjet og er i det hele taget en skygge af sig selv. Alligevel stiller hun op. For hun har et brændende ønske: Offentligheden skal kende til hendes og datterens historie. Og forhåbentlig passe på dem, hvis Peter Sørensen skulle forsøge at finde frem til dem. For selv om tiltalen lyder på to tilfælde af vold, så har der været flere anmeldelser om vold i marts-april 2016.

- Derudover er der til tysk politi indgivet anmeldelse om overfald på min datter og jeg i Travemünde, siger Olivia Pontoppidan og fortsætter:

Børn er uskyldige
- Jeg er virkelig bange for ham, og hvad han kan finde på. Det er perverst, at man kan udsætte sit barn for vold. Et barn, der er så uskyldigt og regner med at hendes far passer på hende.

Cheftræner og manager for Silkeborg IF og tidligere fodboldekspert hos TV2 og Canal9, Peter Sørensen, vil blive tiltalt for mindst to tilfælde af vold mod sin tidligere ægtefælle Olivia Pontoppidan og parrets toårige datter. Foto: Claus Bonnerup Silkeborg IF - 10. nov. 2016 - kl. 09:18 Dom kan koste Superliga-manager jobbet

Olivia Pontoppidans historie er ikke enestående. Men det er sjældent, at den ene part er så kendt i medierne, som Peter Sørensen er. Og det er sjældent, at den ene part på den måde har adgang til medierne, som i denne sag, hvor Silkeborgs cheftræner flere gange om ugen står foran journalister og fotografer med en åben mikrofon.

Han må ikke finde os
- Han har adgang til medierne. Jeg synes, det bliver et skævt billede, fordi min historie ikke bliver fortalt. Allerhelst ville jeg nok bare være fri for at stå frem, men så hører folk ikke min side af sagen, siger Olivia Pontoppidan. Hun har valgt at blive filmet bagfra, da hun ikke vil blive genkendt i det miljø, hun opholder sig i for tiden af frygt for nogen vil afsløre hendes skjulested.

Peter Sørensen fortæller sin del af historien til Ekstra Bladet, efter det kom frem at han bliver tiltalt for to tilfælde af vold mod sin kone. Foto: Claus Bonnerup Sport og Spil Hele historien: Superliga-træner tiltalt for vold mod kone og lille datter

Peter: Jeg har været en idiot
Peter Sørensen har selv tidligere fortalt, at han og hustruen havde et stormfuldt og tumultarisk forhold, men han nægter vold.

- Jeg har været en idiot, men ikke begået noget ulovligt, har han blandt andet sagt til Ekstra Bladet.

Den udtalelse giver Olivia Pontoppidan ikke meget for.

- Peter (Sørensen, red.) siger så meget, men det ændrer bare ikke ved, at der er rejst tiltale om vold, siger Olivia Pontoppidan. Hun er under sagen blevet meget rystet over det danske retssamfund.

Rabat for vold i hjemmet
- Tænk, at man får rabat for at udøve vold i hjemmet, fremfor hvis det var vold mod en tilfældig. Og selv om der er en tiltale for vold mod min datter, så arbejder Statsforvaltningen alligevel sideløbende på, at hun skal have samvær med Peter, når sagen er afsluttet.

Olivia og hendes datter kan heller ikke komme ind i deres tidligere hjem, hvis de ville, da låsen angiveligt er skiftet, og Peter Sørensen har sat lejligheden til salg. Peter Sørensen er ifølge den fraseparerede hustru også stoppet med at betale børnepenge. Dette underbygges af et dokument, som Ekstra Bladet er i besiddelse af.

Ville afskrive sig datter
Den nu voldstiltalte cheftræner forsøgte i sommer at få en ‘mindelig løsning’ med sin fraseparerede hustru ved at afskrive sig både forældremyndighed og alt fremtidigt samvær med sin nu treårige datter.

Det fremgår af en korrespondance mellem parterne, som Ekstra Bladet har fået indblik i. Men det ville Olivia Pontoppidan ikke gå med til, og nu ser hun i stedet frem til at få rettens afgørelse i voldssagen på fredag.

--------

Peter Sørensen:
Hun skal ikke være bange

Det er en trist og frustreret Peter Sørensen, som Ekstra Bladet får i røret til en kommentar til Olivia Pontoppidans frygt for, hvad han vil gøre, hvis han finder deres skjulested.

- Hun skal ikke frygte mig - og det har hun ikke på noget tidspunkt skullet, siger Peter Sørensen, som nægter at have begået vold mod sin fraseparerede hustru og deres fælles barn.

- Det er en forrykt sag, som har nogle ubehagelige konsekvenser for os alle. Jeg er ked af det, og jeg er meget bekymret for vores datter, siger Peter Sørensen, som forventer at blive frifundet på fredag.

- Jeg har ikke haft samkvem med min datter det seneste år, og det er jeg selvfølgelig ked af. Jeg tror, Olivia har startet denne sag, for at få eneforældremyndigheden over vores datter.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

1 af 3 Olivia Pontoppidan frygter for sit og sin datters liv, hvis cheftræner Peter Sørensen finder frem til deres skjulested. (Foto Jakob Jørgensen)
2 af 3 I 2013 blev Peter Sørensen og Olivia Pontoppidan gift i Aarhus Domkirke.
3 af 3 Olivia Pontoppidan frygter for sit og sin datters liv, hvis cheftræner Peter Sørensen finder frem til deres skjulested. (Foto: Ernst van Norde)

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere