Pilot-massemorderen kendte sit gerningssted fra barndommen

Det var næppe tilfældigt, at 149 uskyldige flypassagerer skulle lide døden netop dér, hvor de gjorde

Her boede dødspiloten Andreas Lubitz. (Video: AP)

Massemorderen og selvmordspiloten Andreas Lubitz forsøgte formentlig at ramme et sted med stor personlig betydning, da han tog 149 mennesker med sig i døden.

I hvert fald tilbragte han adskillige somre igennem sin barndom på svæveflyvepladsen Sisteron, der ligger næsten ufatteligt tæt på nedstyrtningsstedet.

Normalt sov Andreas Lubitz med sine forældre på campingpladsen tilknyttet svæveflyveklubbens grønne landingsbane. Men han sov også på campingpladsen i landsbyen Prads-Haute-Bléone. Herfra udgår en af de eneste vandreruter til det sted, som i dag har indprentet sig i den europæiske erindring som stedet, hvor en gal mands værk tog sin drabelige slutning.

– Jeg ved, at grundlæggeren af vores forening er venner med familien Lubitz, forklarer Jean-Pierre Revolat fra svæveflyveklubben i Sisteron over for tyske Bild.

I 1990’erne var der knyttet et tæt bånd mellem klubben ved foden af Alperne og svæveflyveklubben i Andreas Lubitz’ hjemby Montabaur.

Ifølge Bild fløj Andreas Lubitz sågar sin maskine i en speciel bue, som ellers normalt er forbeholdt svævefly, hvilket bidrager til teorien om, at han nøje havde udset sig nedstyrtningsstedet.

Marc Elie, 57 år, fortæller at han så Germanwings-maskinen kort før den tyske pilot styrede det ind i bjergsiden.

– Jeg hørte larm og vendte mig om og så flyet på himlen. Kort efter var det væk og jeg hørte lyden fra nedslaget, fortæller han til avisen.

Forholdene er i området ved foden af Europas højeste bjerge perfekte for svævefly. Og det var netop den elegante, smalle og lette flytype, der ifølge adskillige beretninger plantede en dyb fascination for flyvning i Andreas Lubitz.

Selv om den psykisk ustabile pilot altså var fast sommergæst i det sydfranske område, så var det 12 år siden, han sidste gang var på besøg, fortæller folk på egnen.

Se også: Kræver optagelser af flystyrt udleveret

Se også: Ekspert: Det går dødspilotens forældre igennem

Se også: Døds-pilots ekskæreste: Han spærrede mig inde på toilet

Se også: KRONOLOGI: De sidste minutter før fly rammer bjergvæg

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere