Pilot på dødsflyet led tidligere af depression

Men han virkede normal få måneder inden ulykken, fortæller kilder

28-årige Andreas Lubitz boede sammen med sine forældre i huset her - ikke langt fra svæveflyklubben, hvor 'dødspiloten' sidste år fik fornyet sit medlemsskab. (Video: AP)

Piloten på dødsflyet har tidligere lidt af en depression. Men han virkede helt normal blot få måneder inden han med vilje styrede passagerflyet med 149 passagerer ind i en bjergside med 700 km/t.

Det fortæller moderen til en kvindelig klassekammerat, som den 28-årige pilot Andreas Lubitz i flere år betroede sig til.

Moderen til vennen siger i et interview med avisen Frankfurter Allgemeine, at Andreas Lubitz på et tidspunkt var kommet med en hentydning til datteren om, at han havde været nødt til at tage en pause fra sine studier.

- Han var åbenbart brændt ud eller havde en depression, fortæller moderen.

Klassekammeraten var selv for opløst af tårer og for oprevet til at give interviews.

Foto: AP Krig & katastrofer - 26. mar. 2015 - kl. 12:54 Franske myndigheder: Andenpilot styrtede fly med vilje

Styrede ind i bjergside med vilje
Torsdag kom den chokerende nyhed frem, at Andreas Lubitz havde nægtet at lukke flyets kaptajn ind i cockpittet igen, efter han havde været på toilet. Derefter sænkede Andreas Lubitz med vilje flyets højde og styrede ind i en bjergside.

Franske myndigheder sagde på et pressemøde torsdag, at der ingen 'Mayday' nødmeldinger kom til kontroltårnet på jorden, før flyet ramte ind i bjergsiden.

I de sidste otte minutter kan man på optagelserne fra cockpittet kun høre voldsomme slag på døren til cockpittet og Andreas Lubitz' rolige åndedræt.

Se også: Målløs Lufthansa-chef: Vi vil ikke ændre procedurer

Fik en kortslutning i hjernen
Både chefer i Lufthansa og folk, der kendte Andreas Lubitz, var chokerede over nyheden om, at styrtet var en bevidst handling.

Lufthansas topfolk ville på et pressemøde onsdag ikke komme med nogen teorier om, hvad der havde fået Andreas Lubitz til at tage 149 passagerer med sig i døden.

Ifølge den tidligere Lufthansa-ingeniør Stephen Wright, har det været en umulig opgave for flykaptajnen at bryde ind i cockpittet pga. den kraftige dørkonstruktion. (Video: AP)

Moderen til Andreas Lubitz' ven fortæller til Frankfurter Allgemeine, at da datteren sidst så ham til jul, virkede han helt normal.

-Jeg kan kun forestille mig, hans hjerne kortsluttede. Det kan ikke have været planlagt, men det virker godt nok, som om han gik amok, siger moderen i interviewet med Frankfurter Allgemeine.

Piloter vrede over anklager
En talsmand fra det tyske pilotforbund, James Phillips, siger til Time, at flere af Andreas Lubitz' kolleger, som fløj med ham i dagene op til ulykken, beskrev ham som 'afslappet og meget normal.'

James Phillips og andre piloter er vrede over beskyldningerne mod Andreas Lubitz. De siger, at han bliver gjort til syndebuk i et forsøg på at finde en hurtig forklaring på ulykken. De mener, han måske kan være besvimet.

Mystiske pauser i studierne
Lufthansas øverste direktør, Carsten Spohr, nævnte på pressekonferencen, at Andreas Lubitz havde taget en længere pause, men måtte ikke udtale sig om hvorfor.

Han fremhævede, at da Andreas Lubitz vendte tilbage til studierne efter en pause, bestod han alle prøver, også de lægelige.

Andreas Lubitz havde ikke nogen restriktioner med hensyn til sin flyvning.

Selskabets topfolk sagde, at man lægger stor vægt på, at piloterne er psykologisk egnet. Carsten Spohr understregede dog, at der ikke er nogen prøver efter endt uddannelse, som specifikt vurderer de psykologiske aspekter.

Se også: Pilot og psykolog: Ustabile kan for nemt få job som pilot

Livslang drøm om at flyve
Andreas Lubitz var allerede som ung fascineret af at flyve. Han blev ungdomsmedlem af en svæveflyverforening i Westerwald tæt på, hvor hans forældre boede. Det var her, han tog sine første flyvetimer, skriver den tyske avis Rhein-Zeitung.

- Han havde altid drømt om at blive pilot, fortalte en af Andreas Lubitz' forældres naboer.

Han var vellidt i foreningen og havde det altid sjovt, når han kom der, fortæller et medlem af foreningen. Han havde venner og var ikke en enspænder, fortæller de.

Han havde bopæl i Düsseldorf, men boede til daglig hos sine forældre i Montabaur.

Billedet af Andreas Lubitz ved Golden Gate-broen er nu bekræftet som værende andenpiloten på dødsflyet af et medlem af svæveflyklubben Luftsportclub Westerwald, Peter Ruecker, til AP. Foto: Facebook. 112 - 26. mar. 2015 - kl. 13:37 Døds-pilot var stille gemyt og ivrig løber


28-årige Andreas Lubitz boede sammen med sine forældre i huset her - ikke langt fra svæveflyklubben, hvor 'dødspiloten' sidste år fik fornyet sit medlemsskab. (Video: AP)

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere