Pink-fly ramte mast sekunder før landing

Foreløbige undersøgelser på popstjernes havarerede turné-fly i Aarhus Lufthavn afslører skader på landingsstellet

Sådan så det ud, kort efter at flyet landede. Video: Øxenholt Foto

Få sekunder før en ti-personers Cessna-privatjet fra popstjernen Pinks Europa-turné natten til tirsdag brød i brand under landing i Aarhus Lufthavn, ramte flyet en radiomast, som medførte skader på flyets understel.

Det bekræfter chefen for Havarikommissionen, Martin Puggaard, i dag over for Ekstra Bladet.

- Det er korrekt. Skaderne på den pågældende mast svarer til skader, vi har fundet på flyet, siger han.

Eksperter har tirsdag og onsdag besigtiget det halvt udbrændte fly, som er bugseret til et øde hjørne af lufthavnens tidligere militære afsnit.

Næsehjul kollapset
Mødet med signalmasten ødelagde dele af flyets landingsstel især næsehjulet, som under anflyvningen var aktiveret i udslået tilstand.

Ved kontakten med landingsbanen få sekunder senere kollapsede næsehjulet. Det nåede at brænde op. Resten af landingen blev en hård glidetur hen ad asfalten, mens gnisterne føg om ørene på de ti ombordværende.

Trods høje flammer i flyets venstre side lykkedes det alle ombordværende at undslippe uden skader. Syv af dem var medlemmer af sangerinden Pink's turnehold, og desuden var der to piloter og en stewardesse ombord.

Rapport efter nytår
De to sorte bokse fra maskinen er fuldt intakte. De befinder sig nu på et teknisk laboratorium i Tyskland, oplyser Martin Puggaard.
- Vi har indhentet både radardata og vejrdata. Og ved at sammenstykke alle disse oplysninger får vi forhåbentlig en forklaring på, hvorfor flyet befandt sig så tæt på masten, at den blev ramt, siger Martin Puggaard.

Han skønner, at den endelige rapport over havariet i Aarhus Lufthavn vil være klar næste år.

Flyet forulykkede 00:38 i nat i forbindelse med landing. Foto: ØXENHOLT FOTO/Ritzau Scanpix 112 - 6. aug. 2019 - kl. 16:35 Brød i brand under landing: Er styrtet ned før

Den havarerede Cessna-jet fotograferet kort efter dramaet i Aarhus Lufthavn. Som det ses, er flyets forreste del helt nede på landingsbanen. Noget tyder på, at landingsstellet har været i stykker under landingen. (Foto: Øxenholt Foto/Ritzau Scanpix) 112 - 6. aug. 2019 - kl. 16:33 Sort boks i Pink-fly skal opklare dramatisk landing