Pistol fra drabsforsøg lå skjult oven på elevator i beboelsesejendom

18-årig fængslet efter pistol-fund. Hans dna var på våbnet

Den 34-årige blev ramt af skud i begge arme, men overlevede drabsforsøget. Små tre uger efter skyderiet blev det formodede gerningsvåben fundet på taget af en elevator. Foto: Kenneth Meyer
Den 34-årige blev ramt af skud i begge arme, men overlevede drabsforsøget. Små tre uger efter skyderiet blev det formodede gerningsvåben fundet på taget af en elevator. Foto: Kenneth Meyer

En pistol, der blev brugt til et drabsforsøg på en 34-årig mand i København 18. september sidste år, er fundet oven på en elevator i en beboelsesejendom i Vermundsgade på Nørrebro.

Dna-spor på pistolen har nu ført til anholdelsen af en 18-årig mand, der i dag blev varetægtsfængslet i fire uger i Københavns Dommervagt, sigtet for besiddelse af pistolen.

Der er fundet dna på pistolen, som med en sikkerhed på 1:1.000.000 stammer fra den 18-årige, der nægter sig skyldig, og som afviste at svare på spørgsmål i Københavns Dommervagt.

Kort før kl. 22.30 18. september blev der affyret en serie skud mod en 34-årig mand på en p-plads ved OK-tanken på hjørnet af Lygten og Fyrbødervej. Han blev ramt af skud i begge arme, og overlevede.

Politiet formodede dengang, at der var tale om endnu et bandeskyderi.

I september sidste år var der en serie af skyderier som led i konflikten mellem Brothas-banden og den såkaldte NNV-gruppe, der var en udbryderfraktion fra Brothas.

Drabsforsøget på den 34-årige er uopklaret, men det efterforskes stadig. Politiet undersøger nu, om den 18-årige kan kobles til drabsforsøget, siden han tilsyneladende har haft gerningsvåbnet i hånden.

Fundet af elevatormontør
7. oktober kom en elevatormontør ud til ejendommen i Vermundsgade, fordi elevatoren var standset efter et nødtryk. Han fandt en pistol på taget af elevatoren, og politiet blev tilkaldt.

Det viste sig at være en Norinco-pistol model NP28 med et magasin, der rummede fire 9 x 19 mm patroner.

Der blev ikke fundet brugbare fingeraftryk på pistolen, men dna-spor, som viste sig at matche den nu fængslede 18-åriges dna-profil.

Han var i forvejen i dna-registeret efter domme for vold og knivloven.

Efter et prøveskydning af pistolen mener politiets våbenteknikere, at den blev brugt ved drabsforsøget på Lygten. Den 18-årige anholdte har tilknytning til området, hvor pistolen blev fundet.

Skærm

Hent flere
Hent flere