Pistolrøveri mod Meny: Gerningsmænd anholdt trods 'smart' flugtplan

Politiet har anholdt to mænd i et tog ved Vejle efter et røveri mod Meny i Fredericia

To mænd er mandag eftermiddag blevet anholdt efter et røveri mod dagligvarebutikken Meny i det indre Fredericia.

Det oplyser Sydøstjyllands Politi til Ekstra Bladet.

Kort før klokken 13 stormede en mand ind i Meny på Indre Ringvej og truede de ansatte med en pistol til at udlevere kontanter. Det fortæller vagtchef Halfdan Kramer:

- Vi får anmeldelse klokken 12.49. Der er blevet truet med pistol i en Meny i Fredericia. Indledningsvis ses en mand løbe fra stedet mod banegården.

- Det tog, han sætter sig ind i, går mod Vejle Banegård. Der står vi så klar og gennemsøger toget. Her gør vidner os opmærksomme på, at gerningsmanden har skiftet tøj med en anden person, fortæller vagtchefen Ekstra Bladet.

Cirka 25 minutter efter røveriet i Fredericia kan politiet anholde to mænd på henholdsvis 24 og 39 år.

- Den ene mand finder vi relativt hurtigt i toget. Vi får ud fra vidnernes oplysninger anholdt endnu en person, ligesom vi finder udbyttet og en pistol.

Vagtchefen kan ikke oplyse, hvor mange penge gerningsmanden nåede at stikke af med, før han blev anholdt. Han understreger afslutningsvist, at ingen personer led fysisk overlast ved røveriet.

Begge mænd har etnisk dansk baggrund og fremstilles i grundlovsforhør i morgen med påstand om varetægtsfængsling, oplyser Halfdan Kramer.