Pistolskud ramte Roskilde-frisør i arme og knæ

To venner på 23 år er tiltalt for at ville dræbe en tredje mand på gaden i Roskilde en aften i maj sidste år

Det blev et skyderi uden dødelig udgang, da to unge rettede farligt skyts mod en 26-årig mand foran hans frisørsalon i Roskilde 12. maj sidste år.

Ifølge anklagemyndigheden ved Midt- og Vestsjællands Politi havde de to formodede gerningsmænd ellers planlagt at dræbe, da de kørte gennem Ringstedgade i bil i domkirkebyen midt på aftenen.

Mens den ene sad bag rattet, affyrede den anden mindst syv skud med en pistol mod offeret på få meters afstand. Det fremgår af anklageskriftet i sagen.

Skuddene ramte frisøren i højre arm, venstre overarm og venstre knæ.

Tirsdag indledes sagen om skudepisoden ved Retten i Roskilde. Hovedpersonerne er tiltalt for drabsforsøg, men begge nægter sig skyldige.

Det fortæller advokat Janus Malcolm Pedersen, der er forsvarer for den ene. Han går derfor som udgangspunkt efter en frifindelse.

- For mig at se er der to afgørende spørgsmål. Det ene er selvfølgelig, om der overhovedet skal ske domfældelse, eftersom de nægter sig skyldige.

- Hvis der sker domfældelse, er det næste spørgsmål, om der er tale om drabsforsøg, grov vold eller noget helt tredje, siger Janus Malcolm Pedersen.

Offeret slap med livet i behold. Han blev såret på arme og ben, påpeger advokaten. Og ikke i nærheden af vitale organer, som hvis skuddene havde ramt i hoved, mave eller bryst.

- Hvis man har til hensigt at ramme en person i arme og ben, og det sker, ligger det rimeligt fast i praksis, at det ikke er forsøg på manddrab. Så er det grov vold, siger Janus Malcolm Pedersen.

- Retten skal vurdere, om det var hensigten. Eller om manden, der affyrede våbnet, ikke kunne ramme, siger han.

De tiltalte er venner og er begge 23 år. De blev anholdt i maj sidste år - kort tid efter skudepisoden - i et sommerhusområde på Falster.

Motivet til skyderiet er endnu ukendt.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere