Playboy-Simon anholdt i lufthavn

Den israelske svindler Shimon Hayut er blevet afsløret som Tinder-svindler i hele Europa. Også i Danmark. Nu er han anholdt

Svenske Pernilla Elisabeth Sjøholm er blevet snydt af Simon Leviev, og VG havde en fotograf med, da hun mødte svindleren i München. Video: VG

Kender du noget til sagen, eller er du selv blevet snydt af Shimon Hayut, så hører vi gerne fra dig. Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst).

Ved du noget?

Tip os på sms 1224 (alm. sms-takst), eller send en mail til 1224@eb.dk. Du kan også vælge at udfylde formularen herunder.

Shimon Hayut, der er kendt som en af Europas mest berygtede Tinder-svindlede, er nu blevet anholdt.

Det bekræfter hans advokat Yaki Kahan over for VG.

- Han er blevet arresteret i Athen i Grækenland. Han ringede til mig fra lufthavnen og sagde, at Interpol havde anholdt ham. Jeg ved ikke, hvorfor de har tilbageholdt ham, og de har taget hans mobiltelefon. Jeg ved ingenting, siger advokaten til den norske avis.

På overfladen ligner han enhver skandinavisk kvindes vådeste sydeuropæiske drøm. Mørkt hår, dådyr-øjne og velklædt. Men bag det charmerende ydre gemmer sig en grum hemmelighed.

Shimon Hayut er vokset op i et fattigt kvarter i den israelske by Tel Aviv, men i dag lever han et helt andet liv i luksus, selvom det hele er snyd. Norske VG har afsløret, hvordan han i årevis har snydt kvinder for adskillige millioner.

Fremgangsmåden er den samme, hver gang han lokker kvinder i fælden ved at udgive sig for at være Simon Leviev, direktør i diamantselskabet LDD og søn af milliardæren Lev Leviev.

Først finder han sine ofre på Tinder eller andre datingapps, hvorefter han imponerer dem med sit privatfly, lækre hoteller, dyre middage og gode talegave. Men ifølge VG er hele gildet betalt af andre kvinder, som han har narret.

Har du spottet en sød person, som du gerne vil have med på date, så giver en sexolog, psykolog og coach gode råd til, hvordan daten kommer i hus. Modelfoto: Stine Tidsvilde Sex og samliv Den store dating-guide: Sådan får du første date i hus

Foto: All Over Sex og samliv Lucy og lysterne: Jeg fik 350 Tinder-matches på to døgn

Snydt for 1,5 millioner
En af de kvinder, der gik direkte i fælden, var Cecilie Fjellhøy. Hun har valgt at stå frem i VG og fortælle sin historie.

Den 31-årige kvinde troede i flere måneder, at hun var kæreste med Simon Leviev, som hun havde mødt på Tinder i London. Parret levede et liv i luksus med rejser og dyre middage omgivet af en bodyguard.

Efter et par uge bildte Simon Leviev hende ind, at han var en jagtet mand, og derfor ikke kun efterlade digitale spor.

Han bad om hendes kreditkort, så han kunne bruge penge uden at blive sporet. Naturligvis med lovning om, at hun ville få pengene tilbage.

Efterfølgende blev Simon Leviev mere og mere fraværende, mens undskyldningerne om, hvorfor han ikke kunne ses, blev flere og flere. Han holdt dog kontakten, og de søde beskeder væltede stadig ind.

Ifølge Cecilie Fjellhøy så de kun hinanden tre gange i løbet foråret 2018, mens anmodningerne om at sende penge blev mere og mere hyppige. I alt sendte hun 1,5 millioner norske kroner til svindleren, inden kontakten stoppede brat.

- Jeg fortalte om ham til min familie for første gang, og han havde talt i telefon med min mor. Jeg havde glædet mig så meget til, at han skulle komme og møde dem. Men Simon kom aldrig. Der var altid noget med jobbet, der var vigtigere, og så bad han om flere penge. Der vidste jeg, at jeg var blevet snydt, siger hun til VG.

Mattias Hundebøll var en scoretrold, da han var i sine 20'ere. Nu har han slået sig ned med kone og snart barn nummer to. Foto: Olivia Loftlund Kendte En playboy taler ud: Det her var den værste dag i mit liv

- Man giver sit hjerte til en idiot på et billede, som man kun taler og skriver sammen med. Alligevel flyver man op i skyerne. Det er sindssygt, siger Mariann, der nu drukner i ubetalte regninger og dyre hurtiglån. Vagthund Falsk datingprofil lokkede: Nu har Mariann mistet alt

Dansk kvinde snydt
Senere fandt hun ud af, at Simon Leviev ikke er mandens rigtige navn. Det var derimod Shimon Hayut, der havde svindlet hende. Og han var langt fra direktør eller rigmandssøn.

Den 28-årige mand fra Israel er idømt tre års fængsel i Finland for groft bedrageri af tre finske kvinder. Derudover er han anmeldt for svindel i Tyskland, Sverige, Litauen, mens sagerne mod ham i Danmark og Norge er blevet henlagt.

Politiken har tidligere beskrevet historien om en dansk kvinde, der ønsker at være anonym.

Den 39-årige danske kvinde havde et kortvarigt forhold med Simon Leviev, der blandt andet bød på en tur til Barcelona. I alt blev hun snydt for 183.000 kroner, inden hun droppede ham.

Nordsjællands Politi har bekræftet, at de har modtaget en anmeldelse, men ikke gik videre med sagen, da det ville være for svært at løfte bevisbyrden mod ham, ligesom offeret formentlig aldrig ville få sine penge tilbage.

10 råd om datingsvindel

1 Send aldrig penge. Giv aldrig penge til personer, du ikke kender og aldrig har mødt i virkeligheden.

2 Spor billedet. De billeder, som svindlerne bruger, er ofte stjålet fra fremmede. Tjek billedets ’historie’ på images.google.dk, og find ud af, om det ligger andre steder på nettet under et andet navn.

3 Tjek grammatikken. Svindlerne bruger Google Translate til at oversætte til dansk. Hvis du chatter med personen, kan der gå længere tid end normalt, fordi de sidder og oversætter.

4 Videochat på Skype. Hvis personen, du har mødt på nettet, nægter at videochatte med dig, bør det være et klart advarselstegn.

5 Grib løgnen. Første løgn skal være den sidste. Opdager du en løgn i jeres dialog, skal du tage den alvorligt.

6 Afbryd kontakten effektivt. Svindlerne lever af at blive ved med at at tale kærligt og overbevisende med dig. Derfor skal du lukke ned for alt, der kan gøre det muligt for dem at kontakte dig.

7 Beskyt dig selv. Gør det nemmere for dig selv at slippe af med svindlerne. Brug ikke dit rigtige navn, din adresse, telefonnummer og andre personlige oplysninger på nettet – og slet ikke med mennesker, du ikke kender identiteten på.

8 Stol på din mavefornemmelse. Lad tvivlen komme dig selv til gode. Drømmen om kærligheden kan være stærk, men din mavefornemmelse skal du lytte til. Hellere afvise en kontakt for meget end at invitere en svindler ind i dit liv.

9 Advar andre. Kontakt datingsider og andre sociale netværk, hvor du har mødt svindlerne. Kun på den måde kan deres profiler blive lukket ned.

10 Meld til politiet. Forvent ikke at se dine penge igen – de er tabt. Men meld alligevel sagen til politiet, hvis du er blevet franarret penge på nettet. Kun på den måde kender myndighederne omfanget af svindelen.

Bagom Side 9 Mariyah: Folk stjæler mine billeder