Politi advarer badegæster om kraftig understrøm: Flere kvinder reddet fra at drukne

En gruppe ældre badegæster i alderen 71 til 79 år klamrede sig til stenmole, indtil de blev reddet i land

Politifolk holdt de ældre badegæster fast ved stenmolen, indtil redningsmandskab nåede frem og fik dem helt op på land. (Foto: RTH Media/fotoekspressen.dk)
Politifolk holdt de ældre badegæster fast ved stenmolen, indtil redningsmandskab nåede frem og fik dem helt op på land. (Foto: RTH Media/fotoekspressen.dk)

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

Flere ældre badegæster har mandag kort før middag været i fare, mens de badede ved badeanstalten Valkyrien ved Køge.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi på twitter.

Politiet fik klokken 10.49 en anmeldelse om, at flere badende ældre havde problemer i vandet og satte med det samme en større redningsindsats i gang med assistance fra Falck i Køge.

Det var tre andre badegæster, som havde set de ældre komme i problemer, som anmeldte forholdet til politiet. De tre forsøgte selv at komme de ældre til undsætning, men kom selv i problemer i vandet.

- Der var flere ældre i vandet, som var ved at drukne. De kunne ikke selv komme i land. Politiet fik dem hevet ind og forsøgte at redde dem op fra nogle stenmoler. Men strømmen var så kraftig, at de ikke kunne få dem op. De prøvede at holde dem fast og holdt faktisk også på dem, indtil redningsmandskab ankom, siger vagtchef Carsten Andersen til Ekstra Bladet.

De ældre, der blev reddet i land, er i alderen 71 til 79 år. Flere forsøgte selv at klamre sig til stenmolen, hvor bølgerne slog ind og gav enkelte nogle knubs. Alle blev reddet op igen, uden at nogen er savnet eller er kommet alvorligt til skade.

Politiet roser de tre, som forsøgte at komme de ældre til undsætning.

- Havde de ikke grebet resolut ind, så kan det ikke udelukkes, at situationen var blevet endnu mere alvorlig, erklærer Carsten Andersen.

Nu advarer politiet andre mod at bade fra stedet.

- Lige nu er strømmen simpelthen for kraftig, siger Carsten Andersen.

1 af 2 Midt- og Vestsjællands Politi og Falck i Køge blev mandag klokken 10.49 kaldt til en redningsopgave på havet ud for Køge. (Googlemaps)
2 af 2 Politifolk holdt de ældre badegæster fast ved stenmolen, indtil redningsmandskab nåede frem og fik dem helt op på land. (Foto: RTH Media/fotoekspressen.dk)
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere