Politi-aktion i London: Fem teenagere anholdt for terrorplaner

Fem teenagere mistænkes for tilknytning til terrororganisation. Anholdelserne sker efter flere ransagninger

Fem teenagere er blevet anholdt i London mistænkt for planer om terror, skriver nyhedsbureauet AFP.

De fem anholdelser kommer, efter at politiet har lavet flere ransagninger. Det meddeler politiet.

Politiet mistænker, at de anholdte, der er i alderen 15 til 19 år, var ved at forberede en terrorhandling, skriver Londons Metropolitan Police i en skriftlig udtalelse.

- Anholdelserne relaterer sig til, at de ville rejse til og tilslutte sig en specifik organisation, står der i udtalelsen.

En talsmand fra politiet har ikke villet bekræfte, hvor de fem unge mennesker havde til hensigt at rejse hen, eller hvilken gruppe de ville tilslutte sig.

De fem anholdte er alle drenge eller unge mænd. De blev anholdt på adresser fordelt over flere af Londons bydele.

De første anholdelser fandt sted i det sydlige London mandag morgen, mens to andre blev anholdt senere på dagen i den vestlige del af hovedstaden.

I løbet af aftenen blev den femte person anholdt. Der er tilsyneladende tale om en 15-årig dreng, der blev anholdt i forbindelse med politiets ransagning af en adresse, hvor han opholdt sig.

Politiaktionen kommer i kølvandet på en lignende aktion i sidste måned. Her blev fem hjem ransaget. En anden aktion fandt ligeledes sted mandag i den sydlige del af London.

I sidste uge blev en 36-årig mand anholdt i lufthavnen Heathrow ved London. Han er også mistænkt for at have planer om terror, skriver avisen The Telegraph.

I 2015 forsvandt tre unge piger fra det østlige London, og man mener, at de tre er stukket af og har sluttet sig til Islamisk Stat i Syrien.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere