Politi-aktion på Pusher Street: Her er fangsten

For anden dag i træk blev hashgaden på Christiania ryddet

Foto: presse-fotos.dk
Foto: presse-fotos.dk

To peberspray, kanonslag og en totenschlæger - et slagvåben - var blandt fangsterne, da politiet tidligt søndag morgen for anden dag i træk rykkede ind i Pusher Street på Christiania.

Det oplyser vicepolitiinspektør Lars Ole Karlsen, leder af Operativ Specialafdeling i Københavns Politi.

Foto: presse-fotos.dk 112 Nu igen: Politiet rydder Christiania

- Aktionen blev iværksat klokken 06:45 i morges og målet var igen rydning af boderne. Vi fjernede de boder, man havde bygget op i lægter og de boder, man interimistisk har sat op med mælkekasser og parasoller, siger han til Ekstra Bladet.

Om de beslaglagte våben tilføjer han:

- Det er ikke overraskende, at bod-medarbejderne, som jo har hang til at ty til vold, har den slags liggende.

Aktionen forløb i god ro og orden

Politiet har været til stede hele dagen på Christiania og har formået at beslaglægge hash og joints i mindre omfang.

Lars Ole Karlsen oplyser i øvrigt, at en enkelt blev anholdt for et tidligere forhold, hvor han har fremsat trusler mod tjenestemænd i funktion.

Aktionen forløb dog i god ro og orden.

- Det er vi selvfølgelig rigtig glade for, og jeg vil gerne komplimentere det gode Christiania for, at de har haft magt til at lave nogle spilleregler, så de organiserede hashhandlere ikke tyr til vold og modstand.

- Det er en situation, vi meget gerne ser: At man har et forhold til politiet, som man har alle mulige andre steder i byen - for eksempel på Vesterbro - hvor det er en del af gamet, at hvis man laver noget kriminelt, så er der mulighed for at blive taget af politiet.

112 Christianias talsperson: Politiets aktion var ren chikane

Rygmærker i Pusher Street
Politiets massive tilstedeværelse kommer efter en begivenhedsrig uge, hvor christianitterne selv valgte at lukke Pusher Street ned tirsdag. 

Beslutningen blev truffet på baggrund af en udvikling omkring hashgaden, som ifølge christianitterne ikke er til fristadens bedste. De mener blandt andet, at volden er taget til.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger var en af årsagerne, at personer fra en rygmærkeklub for nylig overtog magten i en af hashboderne, som blev bestyret af en ung, gældsramt hashhandler.

Fredag blev hashgaden åbnet igen, og salget var i gang stort set med det samme. Det fik lørdag morgen politiet til at rykke ind og rive alle boder i Pusher Street ned, og den aktion gentog de altså søndag.