Politi angrebet med molotov-cocktails: Leder efter gerningsmænd

En blev anholdt i aftes, men politiet måtte løslade ham igen. Derfor leder de nu efter gerningsmændene bag uro på Nørrebro

Se video fra urolighederne (TV: Ekstra Bladet)

Politiet i København blev søndag aften angrebet med fem til seks molotov-cocktails ud for Jagtvej 69 på Nørrebro - den adresse, hvor Ungdomshuset har ligget.

- Vi anholdt en 21-årig mand, men blev nødt til at løslade ham igen, fordi vi ikke havde nok beviser. Han er dog siden blevet sigtet for brud på ordensbekendtgørelsen, siger Sebastian Richelsen, der er kommunikationsmedarbejder hos Københavns Politi.

Romerlys på Nørrebro. (Foto: Ekstra Bladet)
Romerlys på Nørrebro. (Foto: Ekstra Bladet)

Ifølge Sebastian Richelsen startede uroen i forbindelse med en demonstration i anledningen for årsdagen for rydningen af Ungdomshuset. Det skete 1. marts 2007 - altså for otte år siden i går.

- Omkring 300 mennesker startede demonstrationen ved Blågårds Plads klokken 17.20 og gik så hen mod Jagtvej 69. Det var først der, urolighederne startede, siger kommunikationsmedarbejderen fra Københavns Politi.

Slukkede lyset med cykelkæder
Københavns Politi vil ikke ud med, hvor mange betjente, der fulgte urolighederne, men de, der var på stedet, havde både masker og hjelme på.

- Demonstranterne startede med at slukke al gadebelysningen på Jagtvej ved at kaste cykelkæder op i ledningerne.

- Bagefter blev der så kastet de fem til seks molotov-cocktails og tilsvarende antal romerlys. Nogle af dem mod politiet, siger Sebastian Richelsen fra Københavns Politi.

Ingen fra hverken demonstrationen eller politiet er dog kommet til skade.

- Politiet fortog derefter 16 visitationer af kvinder og af 28 mænd. I den forbindelse blev en sigtet for overtrædelse af våbenloven, fordi han havde en kniv, siger Sebastian Richelsen fra Københavns Politi.

Leder efter gerningsmænd
Da det var mørkt og politiet havde masker på, var det meget svært at se, hvem det egentlig var, der kastede brandbomberne og romerlysene.

- Men vi undersøger sagen og prøver på at finde gerningsmændene - blandt andet via overvågning. Det er dog svært, for beviserne er små, siger kommunikationsmedarbejderen fra Københavns Politi.

Politiet var talstærkt til stede på Nørrebro. (Foto: Kenneth Meyer)
Politiet var talstærkt til stede på Nørrebro. (Foto: Kenneth Meyer)

Ifølge Sebastian Richelsen varede urolighederne ikke særlig lang tid.

- Det var heller ikke så voldsomt, som det lyder, men vi vidste, at demonstrationen skulle finde sted, og derfor tog vi selvfølgelig vores forholdsregler, siger Sebastian Richelsen.

Folk forlod stille og roligt stedet klokken kvart i ni i aftes.

Hvis du ved noget om sagen, kan du kontakte politiet på telefonnummer 114.

1 af 3 Romerlys på Nørrebro. (Foto: Ekstra Bladet)
2 af 3 Politiet er talstærkt til stede på Nørrebro. (Foto: Ekstra Bladet)
3 af 3 Politiet er talstærkt til stede på Nørrebro. (Foto: Kenneth Meyer)

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere