Politi bekræfter: Det var Bonnies kæreste, der blev dræbt

50-årige Jan Lindskov blev først skudt i hovedet, inden gerningsmændene brændte den bil, han og 45-årige Søren Ertmann var kørende i

Politiet har nu identificeret begge ofre fra dobbeltdrabet i Sorø. (Foto: Per Rasmussen)
Politiet har nu identificeret begge ofre fra dobbeltdrabet i Sorø. (Foto: Per Rasmussen)

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har fået identificeret den anden mand i dobbeltdrabet fra Sorø, der skete 12. september.

Det fortæller politiet på twitter.

To unge mænd sidder varetægtsfængslede i sagen, hvor politiet har konstateret, at 45-årige Søren Ertmann og en anden uidentificeret mand først var blevet skudt i hovedet, hvorefter der var blevet stukket ild til den bil, de sad i.

Bilen udbrændte totalt, og ofrene var efterfølgende så ilde tilredte, at almindelig identifikation ikke kunne lade sig gøre.

De to anholdte er henholdsvis 19 og 22 år gamle og kommer fra lokalområdet.

112 - 12. sep. 2015 - kl. 09:04 To personer fundet døde i brændende bil

Det er den - indtil i dag - uidentificerede mand, som nu er blevet identificeret. Hidtil har politiet haft en formodning om, hvem manden var, og nu viser det sig altså at være rigtigt.

Se også: Politi om fund af to døde: Ikke nogen trafikulykke

- Den anden af de dræbte, der nu er identificeret, er den 50-årige Jan Lindskov fra St. Merløse, skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Gerningsstedet. (Foto: Per Rasmussen)

112 - 13. sep. 2015 - kl. 10:48 To mænd sigtet for dobbeltdrab

DR sendte dagen efter drabet en reportage om den prostituerede Bonnie Cleo Andersen, som driver bordel tæt på Sorø. Og efter drabet annoncerede Bonnie selv på Facebook, at det var hendes kæreste, som var den ene af de to dræbte.

- Åh Gud hvorfor? Min (navnet på den dræbte - red.). Jeg kan ik leve uden ham. Kom hjem. Vil ik ha du flyver væk nu. Hvem skal passe på mig nu? Du mit et og alt. Ka ik uden dig. Rip, skrev Bonnie Cleo Andersen.

Bonnie Cleo Andersen mistede sin kæreste, 12. september, hvor han ifølge politiet blev skudt og dræbt. (Foto: DR1)
Bonnie Cleo Andersen mistede sin kæreste, 12. september, hvor han ifølge politiet blev skudt og dræbt. (Foto: DR1)
 

Mordbranden var nøje planlagt, mener politiet.

– De sigtede havde en pistol og 15 - 20 liter brændbar væske med sig til gerningsstedet, fremhævede chefanklager Jeanette Wincentz Andersen, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, under grundlovsforhøret.

Det var på dette sted i udkanten af Sorø, at bilen med de to dræbte ifølge politiets opfattelse blev stukket i brand. (Foto: Per Rasmussen)
Det var på dette sted i udkanten af Sorø, at bilen med de to dræbte ifølge politiets opfattelse blev stukket i brand. (Foto: Per Rasmussen)

Der er sandsynligvis tale om drab, da to personer blev fundet i brændende bil i Sorø i nat. (Foto: Lind Foto) 112 - 12. sep. 2015 - kl. 15:36 Politi om udbrændt bil: Efterforskes som dobbeltdrab

Anklageren lagde ved oplæsning af den alvorlige sigtelse vægt på, at de omkomne først blev beskudt, og at der derpå blev sat ild til bilen, ’hvorved de to, foreløbig uidentificerede mænd, begge afgik ved døden’, konstaterede hun

Men det forventede billede af en kynisk mordbrænder kom på noget af en prøve, da 19-årige MMH som den første sigtede blev ført ind i retssalen klokken 14.45. Bleg, forsagt og alt for spinkel til sin mørkeblå engangsdragt virkede han mere som en handelsskoleelev på afveje.

Sigtede nægter
Ikke desto mindre er det ham og hans tre år ældre kammerat AHH, der står bag dobbeltmordet. vurderer politiet. En anklage, som den 19-årige dog afviste, før grundlovsforhøret blev erklæret for lukket og Ekstra bladet måtte forlade retsmødet.

Også den 22-årige AHH nægter ethvert kendskab til forbrydelsen, men dommeren valgte dog at fængsle dem begge i foreløbig fire uger.

Se også: Dobbeltdrabet: Her ankommer sigtet til retten

Skyldte penge
Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er dobbeltmordet kulminationen på en kortvarig, men forbitret konflikt mellem de sigtede. Fremstilingen, som er givet af flere af hinanden uafhængige kilder, går på, at AHH var kommet i gæld til de forkerte og at de nu afdøde forsøgte at hjælpe ham ud af gældsfælden ved at låne ham et større beløb.

Det var formentlig hans manglende evne eller vilje til at tilbagebetale dette lån, der skulle drøftes på det aftalte møde nær det køretekniske anlæg i Sorø tidligt lørdag morgen, lyder forklaringen.

I to år har DR1 fulgt Bonnie Cleo Andersen, og et døgn før udsendelsen, blev hendes kæreste dræbt, fortæller hun på Facebook. (Foto: Hansen & Pedersen Film & Fjernsyn) 112 - 14. sep. 2015 - kl. 07:32 Dobbeltdrab i Sorø: Bonnie var kæreste med en af de to skuddræbte

Ingen kommentarer
Vicepolitiinspektør og efterforskningsleder Søren Ravn-Nielsen har dog ingen kommentarer til denne udlægning.

–Det er jeg heldigvis afskåret fra, fordi de sigtede jo blev fremstillet i et lukket grundlovsforhør. Men i øvrigt kommenterer vi ikke på rygter. Vi står med en alvorlig forbrydelse, der fandt sted for mindre end et par døgn siden og nu lyder opgaven først og fremmest på en grundig gennemgang og opklaring af hele forløbet, så rygter bliver skilt fra fakta, sagde han, efter at den indledende efterforskning var gået i gang.

Det var en forbipasserende, der bemærkede den brændende Mercedes og alarmerede politi og brandvæsen. Bilen var stadig overtændt, da brandfolkene nåede frem og en af de omkomne lå da lige ved siden af bilen.