Politi bekræfter: Seks dræbte og 16 sårede

Ring til jeres pårørende, lyder bønnen fra politiet

Siden ulykken indtraf i morges, har arbejdet med at opklare, præcis hvad der skete og hvorfor, været i gang. Få hele overblikket i lyd og billeder her. Producer: Martin Lorentsen

Ved du noget, eller var du selv til stede, så tip os på sms/mms 1224 (alm. takst) eller skriv mail til 1224@eb.dk.

Fyns Politi bekræfter nu DSB's oplysninger om, at togulykken på Storebæltsbroen onsdag morgen har kostet seks mennesker livet.

Yderligere oplyser man i en pressemeddelelse, at der er 16 sårede.

Ulykken skete omkring klokken 07.35 onsdag morgen, og politi og redningsmandskab arbejder fortsat på stedet. 

Vis respekt
Trods den alvorlige ulykke er der atter åbent for biltrafik i begge retninger - dog med nedsat hastighed.

'Nu hvor der er åbnet for trafikken igen i den ene retning, opfordrer vi bilisterne til at respektere den alvorlige ulykke og til lade være med at tage billeder eller at køre langsomt forbi ulykkesstedet', lyder det fra politiet.

Pårørende  kan ringe på telefon 9697 0000 for at få nærmere oplysninger om deres pårørende.

Politidirektør Arne Gram og chefpolitiinspektør Lars Bræmhøj har onsdag på to pressemøder på Odense Politigård opfordret passagerer på det forulykkede tog til at kontakte deres pårørende. De bad også om, at passagerer uden mobiltelefon kunne benytte andre passagerers telefoner.

Godstoget fyldt med øl fra Carlsberg havde tilladelse til at køre over Storebæltsbroen i morges. Foto: Michael Bager/Ritzau Scanpix 112 Derfor fik øl-toget lov til at køre over broen

Ramt af dele af ølvogn
Ulykken skete, da en genstand fra et godstoget ramte lyntoget, hvor der var 131 passagerer og tre DSB-medarbejdere ombord.

Banedanmark oplyste tidligere på morgenen til Ekstra Bladet, at dele af taget af en godsvogn med øl ifølge deres meldinger ramte toget, der derfor forulykkede.

Politiet kunne ved formiddagens pressemeddelelse ikke svare på, hvorfor man havde valgt at sende en ølvogn over Storebælt efter nattens lukning af broen plus forbuddet mod vindfølsomme køretøjer.

- Det kan vi ikke sige noget om på nuværende tidspunkt. Der er kommet en ølvogn, sagde politiinspektør Lars Bramhøj.

Bramhøj uddybede på dagens andet pressemøde, at 'en vogn gods på en godsvogn er væltet af'.

- Toget har påkørt godset, og det har i den forbindelse givet væsentlig skade på toget, sagde han og tilføjede, at efterforskningen af årsagen til ulykken fortsætter.

Krisehjælp
Der er ovenpå ulykken oprettet et evakueringscenter i Nyborg Idrætspark. Pårørende har ifølge politiet ikke adgang til stedet, hvor passagerer bliver kørt til med busser. Foreløbig er arbejdet, som blandt andet bistås af psykologer, her udelukkende rettet mod passagererne. Onsdag eftermiddag er man ifølge politiet ved at lukke evakueringscentret ned.

Se hele pressemødet her. Video: Anders Brohus

LIVE