Politi bevogter svenske hæveautomater: Folk kunne hæve flere penge end de havde

Kaos-agtige tilstande i Sverige, da folk strømmede til hæveautomater, som spyttede flere penge ud end hvad folk havde på kontoen

Svensk politi har onsdag aften været nødsaget til at bevogte et stort antal hæveautomater tilhørende Swedbank i det sydlige Sverige.

Det skriver Aftonbladet.

Det skyldes, at det i både Malmø og Gøteborg er rygtedes blandt byens borgere, at det var muligt at hæve flere penge på automaterne, end hvad folk havde på kontoen.

- Folk lænser hæveautomater i hele Gøteborg, siger en kilde til Aftonbladet.

De kaos-agtige tilstande, hvor flokke af mennesker samledes foran automaterne, har tvunget Swedbank til at lukke ned for alle automater, samtidig med at politiet er blevet sendt ud for fysisk at bevogte automaterne.

- Vi kan bekræfte, at vi er til stede ved et antal hæveautomater i Malmø på grund af et mistænkt bedrageri. Vi er på plads for at undersøge, hvad der er sket, siger Fredrik Bratt, der er tlasmand for politiet.

- Folk har reageret på, at der er så mange mennesker, der samles ved de her automater. Vi kontrollerer, hvad de gør, og hvad der sker, siger han.

'Man kan ikke blive rig af det'
Swedbank bekræfter, at der hele dagen har været problemer med at hæve penge for visse kunder, hvilket så ud på dagen har medført, at nogen har kunnet hæve mere, end hvad de havde på kontoen.

- På nuværende tidspunkt ved jeg ikke, hvor mange der drejer sig om, siger Claes Warrén, der er pressetalsmand for Swedbank til Aftonbladet.

Han understreger dog samtidig, at man pænt får lov til at betale pengene tilbage, hvis man har hævet flere penge, end man har til rådighed.

- Så der er ikke nogen, som kan blive rige af dette.

Han understreger også, at folk ikke bare har kunnet hæve uendeligt mange penge.

- Der har ikke bare været et åbent hul, der har været en grænse, siger han.

Skærm

Hent flere
Hent flere