Politi: Det ved vi om mordbrand der kostede to livet

Fem-syv personer menes at stå bag en brand, der kostede to personer livet tirsdag aften

En gruppe på omkring fem-syv personer stod tirsdag aften bag den brand, der kostede en mand og en kvinde livet på adresse Heimdalsgade 1 i Aalborg.

Sådan lyder politiets foreløbige konklusion i forbindelse med det, der altså betegnes som en mordbrand.

Foto: René Schütze 112 - 10. jan. 2017 - kl. 21:40 To personer omkommet i brand

Politiet modtog anmeldelse om branden klokken 20.46, og politiet efterlyser nu vidner, som kan have set noget eller have viden om gerningsmændene, som altså vurderes til at være en gruppe på 5-7 personer.

- Vidner har efter branden set denne gruppering løbe ad Heimdalsgade og ved Heimdalsgade ud for nr. 4 lagde en af gerningsmændene sig på jorden, idet han var selv var antændt fra underlivet og ned, fortæller politikommissær Sune Myrup i en pressemeddelelse.

De øvrige gerningsmænd hjalp med at slukke branden, og et vidne hjalp desuden ved at hælde vand på den antændte gerningsmand.

- Herefter løb gerningsmændene videre til Nørre Tranders Vej, hvorfra de ad et stisystem løb ned til parkeringspladsen ved Vejgaard bibliotek. Her har et vidne set, at gerningsmændene kørte væk i to mørke personbiler, hvoraf den ene muligvis er en Honda Accord, siger Sune Myrup.

To personer omkom tirsdag aften i en brand. Nu siger politiet, at der var tale om en forbrydelse. Foto: René Schütze 112 - 11. jan. 2017 - kl. 09:45 To dræbte: Voldsom brand var påsat

 

Leder efter folk med brandskader
Han fortæller, at politiet derfor ønsker kontakt med vidner, der i tidsrummet 20.30-21.00 har set 5-7 personer iført mørkt tøj bevæge sig i området omkring Hadsundsvej, Nørre Tranders Vej, Odinsvej og Heimdalsgade.

- På nuværende tidspunkt formoder vi, at der er anvendt brandbare væsker på gerningsstedet, hvorfor vi også efterlyser vidner, der i går på tankstationer i Aalborg området, har set personer købe benzin i dunke eller på flasker. Herudover efterlyser vi vidner, der har kendskab til personer, der har brandskader på hænder eller ben, siger Sune Myrup.

Politiet oplyste tidligere onsdag, at en mand og en kvinde er omkommet i branden. Deres skader er dog så svære, at det endnu ikke har været muligt for politiet at identificere dem.

Politiet har på nuværende tidspunkt heller ikke oplyst et eventuelt motiv til mordbranden.

Foto: René Schütze 112 - 11. jan. 2017 - kl. 03:17 Dødsbrand i Aalborg: Holder ligsyn ved brandstedet

Blussede op onsdag morgen
Branden - som altså har vist sig at være påsat - udviklede sig tirsdag meget voldsomt, og brandvæsnet kunne derfor kun forgæves kæmpe imod flammerne.

Foto: René Schütze
Foto: René Schütze
 

Selvom branden umiddelbart virkede til at være under kontrol, blussede den onsdag morgen op igen, fortalte politiet tidligere til Ekstra Bladet.

- Man har åbenbart lidt vanskeligheder ved at slukke branden i tagkonstruktionen, og på grund af den tiltagende blæst blusser det op, så det kæmper man med at få under kontrol, lød det tidligere onsdag fra vicepolitiinspektør Frank Olsen.

Officielt er en massageklinik tilknyttet adressen, men flere læsere har fortalt til Ekstra Bladet, at det drejer sig om et bordel.

Den oplysning har politiet dog hidtil ikke ønsket at kommentere.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere