Politi: Drabssigtet sygeplejerske havde ni patienters journaler hos sig

Under ransagningen hos en 31-årig drabssigtet sygeplejerske fandt politiet materiale fra ni patienters journaler i sygeplejerskens personaleskab og på hendes privatadresse. Herunder fra 73-årige Maggi Rasmussen, som overlevede drabsforsøg kort før sygeplejerskens anholdelse

Den 31-årige sygeplejerske har siddet varetægtsfængslet, siden hun blev anholdt efter en nattevagt 1. marts. (Foto: Per Rasmussen/privatfoto)
Den 31-årige sygeplejerske har siddet varetægtsfængslet, siden hun blev anholdt efter en nattevagt 1. marts. (Foto: Per Rasmussen/privatfoto)

En 31-årig drabssigtet sygeplejerske fra Nykøbing Falster skal forblive varetægtsfængslet i yderligere fire uger frem til tirsdag 3. november.

Det har Retten i Nykøbing Falster netop besluttet.

Sygeplejersken blev anholdt i begyndelsen af marts efter en nattevagt, hvor tre patienter døde, og en fjerde patient overlevede det, som politiet betegner som et drabsforsøg - begået af den 31-årige. Hun sidder varetægtsfængslet og sigtet for fire drab og et drabsforsøg, men nægter sig skyldig.

Kvindens forsvarer, Jørgen Lange, har gennem hele processen krævet den 31-årige løsladt. Han vurderer, at kvindens situation først og fremmest skyldes rygter blandt kolleger, og at der ikke er noget som helst konkret at tage fat i, når det gælder håndgribelige beviser for, at den 31-årige skulle have gjort, som anklagemyndigheden hævder.

Men også Østre Landsret er af den opfattelse, at der er mistanke om, at den 31-årige er skyldig i den rejste sigtelse.

Se også: Drabssigtet sygeplejerske knyttes til muligt nyt mordforsøg

Medicinsprøjte er vigtigt bevis
Anklagemyndigheden fortalte på det første åbne retsmøde i august, at politiet har sikret sig den 'rygende pistol' i form af et tomt sprøjtehylster, som blev fundet i en medicinspand på afdelingen. En retskemisk analyse af hylsteret viser spor efter tre typer sløvende medicin, som alle blev fundet i de døde patienter og i 73-årige Maggi Rasmussen, der kom ind på akutmedicinsk afdeling den pågældende aften og nat.

Og det er ifølge vidneafhøringer af lægeligt personale på afdelingen højest usædvanligt med tre typer medicin i samme hylster, fordi sundhedspersonale netop undgår den slags for at kunne spore eventuel overfølsomhed hos patienten.

Fra 2009 til 2012 arbejdede sygeplejersken på medicinsk afsnit. Her har hun ifølge politiet begået mindst et drab på en mandlig patient. (Foto: Per Rasmussen)
Fra 2009 til 2012 arbejdede sygeplejersken på medicinsk afsnit. Her har hun ifølge politiet begået mindst et drab på en mandlig patient. (Foto: Per Rasmussen)

Ni patienters journaler
Tirsdag fortalte advokaturchef Christina Tassing, at politiet har mere materiale, der belaster den sigtede. Det kom blandt andet frem, at politiet har fundet materiale fra ni patienters journaler hos den 31-årige. Herunder fra Maggi Rasmussen. Materialet blev fundet under ransagning af sygeplejerskens personaleskab og privatadresse efter anholdelsen i marts.

Politiet har anmodet Region Sjælland om at få vagtskemaer og journaler udleveret, så det kan undersøges, hvor meget den 31-årige har haft at gøre med de ni patienters indlæggelsesforløb.

Viggo Petersen er blandt de fire patienter, der ifølge Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi er blevet dræbt af en sygeplejerske. Han blev begravet 13. marts fra Hunseby Kirke. Foto: Per Rasmussen Krimi Maggi overlevede - Dorits mand døde

Egnet til straf
Den 31-årige har også gennemgået en mentalundersøgelse, som ifølge Christina Tassing viser, at hun er egnet til almindelig fængselsstraf.

- Det er af afgørende betydning, at sigtede under sagen ikke får mulighed for at påvirke vidner og generelt obstruere efterforskningen. Politiet anser efterforskningen for at være i den afsluttende fase. Der mangler 1-2 måneder, sagde Christina Tassing.

En 31-årig sygeplejerske var fra 2009 til 2015 ansat på Nykøbing Falster Sygehus. Nu er hun sigtet for fire drab og et drabsforsøg. (Foto: Per Rasmussen) 112 - 8. sep. 2015 - kl. 14:47 Fængslet sygeplejerske har spor af psykiatrisk medicin i sit hår

Modsat mente Jørgen Lange, at mistankegrundlaget er svækket.

- Efterforskningen har varet alt, alt for lang tid. Nu må det her mareridt ophøre. Min klient er offer for hele den sladder, der har været i særdeleshed i forbindelse med, at den alt for lange sagsbehandling har fundet sted. Det eneste indicie i form af et vidne er, at et vidne har set min klient stå ved Maggi Rasmussen med en sprøjte. Og Maggi Rasmussen døde som bekendt ikke, sagde forsvareren.

Sygeplejersken selv sagde ikke en lyd under fristforlængelsesmødet og blev ført ind i retten af to uniformerede betjente. Hun mødte frem i grå Converse-sko, grå sweater og sorte bukser. Begge hendes forældre og hendes kæreste var også mødt frem for at støtte hende, og hen ved 20 almindeligt interesserede borgere fulgte også med i retssalen.

Forsvareren kærede beslutningen om fortsat varetægtsfængsling til landsretten.

En fjerde person er i følge politiet offer for den nu 30-årige sygeplejerske - han ligger begravet her. (Foto: Per Rasmussen) 112 - 11. aug. 2015 - kl. 12:38 Sygeplejerske: Beskyldninger bliver værre og værre