Politi dræber flygtning i grænse-tumult

Bulgarske grænsevagter trak våben mod 'aggressiv og bevæbnet' gruppe af flygtninge

En flygtning fra Afghanistan er sent torsdag aften blevet skudt og dræbt, da han sammen med en gruppe landsmænd forsøgte at krydse grænsen mellem Tyrkiet og Bulgarien.

Det oplyser det bulgarske indenrigsministerium.

Det er uklart, om det dræbende skud blev affyret direkte mod manden, eller om han blev ramt ved et uheld i forbindelse med et varselsskud. Det vides heller ikke, om den dræbte selv havde våben på sig.

- En stor gruppe illegale immigranter forsøgte at komme ind i Bulgarien fra Tyrkiet. En mand blev ramt af et skud og døde på vej til hospitalet, siger en talskvinde for indenrigsministeriet i Sofia til nyhedsbureauet AFP.

Hændelsen fandt sted nær byen Sredets i det sydøstlige Bulgarien.

Statsradioen BNR citerer kilder i ministeriet for, at gruppen på 48 afghanere var bevæbnet og opførte sig aggressivt. De nægtede at rette sig efter ordrer fra bulgarske grænsevagter om at stoppe og vende om.

Hændelsen er den første alvorlige episode med flygtninge i Bulgarien, siden strømmen af flygtninge for alvor er taget til. Hidtil er strømmen, der forsøger at nå frem til vesteuropæiske lande, stort set løbet uden om Bulgarien.

Balkan-staten er blandt et fåtal af EU-lande, som ikke er med i Schengen-samarbejdet om åbne grænser.