Politi efter togulykke: Alle omkomne er formentlig danske

Fyns Politi kan nu med stor sandsynlighed konkludere, at der ikke er udlændinge blandt de otte omkomne efter togulykke på Storebæltsbroen

Årets første officielle arbejdsdag havde dårligt nok taget sin begyndelse, før Danmark blev ramt af den værste togulykke i næsten 30 år. Få overblikket her. Producer: Martin Lorentsen

Der er med stor sandsynlighed ikke udlændinge blandt de otte personer, som onsdag omkom i en alvorlig togulykke på Storebæltsbroen.

Det fortæller Fyns Politi torsdag eftermiddag i en pressemeddelelse.

Udmeldingen sker, efter at politiet har gennemgået de fund, der er gjort i toget, hvor der blandt andet er fundet ejendele og andre effekter.

Politiet arbejder stadig med at få identificeret de omkomne, der blev fundet i toget efter ulykken, der skete på lavbroen over Storebælt tidligt onsdag morgen.

Der er tale om tre mænd og fem kvinder. Politiet er rimelig sikre på, hvem fire af ofrene er, og i løbet af torsdagen har politiet også fået en god formodning om, hvem de øvrige fire personer er.

Se også: Afklaring af årsag til dødelig togulykke kan tage op til et år
 
Men det har endnu ikke været muligt at foretage en endelig identifikation, fortæller politiet. Det skyldes, at de omkomne har meget voldsomme læsioner. Derfor er det nødvendigt at bruge dna og tandkort til at identificere de afdøde.

En lastbilanhænger fra et godstog faldt af toget og ramte et modkørende lyntog i modsat kørselsretning. Foto: Ritzau Scanpix
En lastbilanhænger fra et godstog faldt af toget og ramte et modkørende lyntog i modsat kørselsretning. Foto: Ritzau Scanpix
 

Der bliver gjort alt, hvad der overhovedet er muligt for at få de omkomne endeligt identificeret så hurtigt som overhovedet muligt, så de pårørende kan få vished for, hvad der er sket.

Krimi Ekspert: Sådan identificeres de omkomne fra dødstoget

Men desværre tager det tid, selvom alle arbejder på højtryk for at finde de nødvendige svar, oplyser politiet.

Kommunikationskonsulent Charlotte Nyborg fra Fyns Politi fortæller til Ekstra Bladet, at hun ikke formoder, at der kommer nyt om identifikationen af de afdøde i løbet af torsdagen.

Foto Danmarks værste togulykker