Politi fik alarm-opkald den nat Frederik forsvandt

En kvinde mener, at hun hørte råb fra havn, men politiet afviser at have begået fejl i sagen om 21-årige Frederiks Mathias Haar, der druknede i Aalborg Havn efter en bytur

Nordjyllands Politi modtog et alarmopkald fra en kvinde, der havde hørt råb om hjælp fra Aalborg Havn den nat, 21-årige Frederik Mathias Haar forsvandt efter en bytur.

Efter at have sendt dykkere, efterforskningsleder og patruljer af sted opgav politiet dog efter et lille kvarter, uden at dykkerne nogensinde rørte vandet, skriver nordjyske.dk.

I onsdags blev den 21-årige Frederik Mathias Haars lig fundet på bunden af havnebassinet.

Frederik Mathias Haar døde i en alder af blot 21 år. (Privatfoto) 112 - 9. okt. 2015 - kl. 14:24 Politiet bekræfter: Frederik fundet død

Dykkere har tidligt onsdag aften fundet en ung mand (Foto: Rene Schütze) 112 - 7. okt. 2015 - kl. 19:08 Ung mand fundet død på bunden af fjord

Nordjyllands Politi bekræfter over for Ekstra Bladet, at de modtog et alarmopkald klokken 03.45 natten til onsdag den 30. september. Det var den nat, hvor Frederik Mathias Haar forlod sine venner og sidst blev set af dem klokken 02.25. Halvanden time før kvindens alarmopkald.

På trods af alarm-opkaldet mener politiet ikke efterfølgende, at der er blevet begået fejl fra deres side i den tragiske sag.

Ifølge politiets vurdering den nat kunne kvinden umuligt have hørt råb om hjælp fra vandet, idet hun boede på Nørresundby-siden flere hundrede meter fra fjorden, der adskiller Nørresundby fra Aalborg centrum.

- Hvorfor sendte I ikke dykkerne i vandet, den nat I rykkede ud efter alarmopkaldet ?

- Man skal huske på, at vi på det tidspunkt ikke har fået nogen anmeldelse om savnede personer, siger vicepolitiinspektør hos Nordjyllands Politi, Poul Severinsen.

- Det ville ikke være første gang, nogen er faldet i fjorden og druknet, giver det ikke anledning til at lede alligevel?

- Hvor skulle vi så lede? Det er ikke et lille område, og vi ville ikke vide, hvor vi skulle begynde.

Frederiks Mathias Haar blev først meldt officielt savnet om fredagen - to dage efter han reelt forsvandt og to dage efter alarmopkaldet. Vicepolitiinspektøren indrømmer da, at tankerne hurtigt faldt på 112-opkaldet.

- Og det kunne så være et af de læringspunkter, vi skulle tage med os.

Under efterforskningen af Frederik Mathias Haars forsvinden fandt man den 21-årige på overvågningsbilleder fra natten i retning væk fra havnen, og derfor var der ifølge Poul Severinsen ikke noget, der i første omgang tydede på, at han kunne være faldet i havnen.

Nu skal politiet så evaluere forløbet omkring den unge mands død, men det er der ikke noget usædvanligt ved, fortæller visepolitiinspektøren.

- Det gør vi altid.

 

Det er langt fra første gang, at de unge mennesker falder i havnen efter en våd bytur i Jomfru Ane Gade, der blot ligger 100 meter fra fjorden. Så sent som i december 2011 blev liget af en 20-årig mand fundet i Aalborg havn efter en bytur.

Men det er ikke kun i Aalborg, de unge falder i vandet og drukner i forbindelse med en bytur.

En 18-årig forsvandt sporløst efter en bytur i Køge i november 2013, og blev efterfølgende fundet druknet i Køge Bådhavn. I 2009 druknede en 18-årig i Ribe Å efter en nat i byen. Og en tredje 18-årig mand blev i 2008 fundet død i Randers Fjord efter en tur med vennerne i Randers by.

Det er blot nogle af de tragiske dødsfald.

1 af 2 
2 af 2