Politi fjerner demonstranter i Københavns Lufthavn

Mellem 40 og 50 herboende bangladeshere bortvist. Ville forhindre minister fra Bangladesh i at rejse ind i landet

Ved du noget? Tip Ekstra Bladet på 1224@eb.dk eller sms på 1224 (alm. takst)

Der har været ballade i Københavns Lufthavn i Kastrup lørdag aften kort efter klokken 21.

Det fortæller vagtchef ved Københavns Politi, Henrik Svejstrup, til Ekstra Bladet.

- Vi har haft en uanmeldt demonstration. En minister fra Bangladesh skulle ankomme, og det var en gruppe herboende bangladeshere imod. De havde stillet sig op for at demonstrere, siger Henrik Svejstrup.

Demonstrationen, som ifølge Københavns Politis folk på stedet talte mellem 40 og 50 mennesker, var ikke anmeldt. Og desuden er det ifølge Henrik Svejstrup en meget dårlig idé at gøre den slags i en lufthavn på grund af sikkerhedsrisikoen og de specielle regler om at forebygge terror. Politiet sendte flere patruljevogne af sted mod lufthavnen for fuld udrykning.

- Man har ikke noget at gøre i en lufthavn, medmindre man har gyldig rejsehjemmel, eller hvis man skal hente nogen. Derfor var det meget enkelt for os at bortvise gruppen, fortsætter vagtchefen.

Tog bagvej ud af lufthavn
Ministeren skulle angiveligt have mistet lysten til at gå gennem den traditionelle ankomsthal. Ambassadøren for Bangladesh i Norge, Sverige og Danmark stod ellers klar til at afhente ham.

I stedet fik ministeren lov til at forlade Københavns Lufthavn ad en anden vej end den traditionelle og kørt væk.

Alle demonstranterne valgte at følge politiets anvisninger og forlade lufthavnen. Der blev hverken foretaget anholdelser eller uddelt sigtelser.

- Det hele foregik meget stille og roligt, siger vagtchefen.

Det er ikke lykkedes Ekstra Bladet at skaffe oplysninger om, hvad ministeren fra Bangladesh skulle have af ærinde i Danmark.