Politi har anholdt 50 terrormistænkte i Istanbul

Tyrkiet har anholdt en gruppe, der var mistænkt for at være på vej til Syrien

Tyrkisk politi pågreb i morgentimerne søndag omkring 50 udenlandske statsborgere i Istanbul i forbindelse med undersøgelserne af terrorbomber i Ankara i sidste uge, hvor mindst 102 mennesker blev dræbt og mange hårdt såret.

To selvmordsbombere begik massakren mod deltagere i en fredsdemonstration 10. oktober.

De tyrkiske myndigheder har tidligere tilbageholdt 13 mistænkte i sagen.

Søndagens aktion var koncentreret omkring en række lejligheder i Istanbul-forstaden Pendik.

De omkring 50 anholdte udlændinges nationaliteter er ikke blevet offentliggjort. De tyrkiske medier omtaler dem som militante islamister.

Nyhedsbureauet Dogan skriver, at de anholdte var mistænkt for at være på vej til Syrien, hvor de angiveligt ville slutte sig til Islamisk Stat.

Den tyrkiske premierminister, Ahmet Davutoglu, har tidligere sagt, at det efter alt at dømme er IS, som stod bomberne i Ankara.

Davutoglu har også sagt, at Islamisk Stat og militante kurdere fra PKK kan have samarbejdet om blodbadet i Ankara.

Ankara har efter bombeanslaget haft indkaldt ambassadørerne fra både USA og Rusland for at advare de to lande mod at levere våben til kurdiske styrker, som bekæmper Islamisk Stat i Syrien.

Tyrkisk politi mener, at de har identificeret de to hovedmistænkte som Yunus Emre Alagoz og Omer Deniz Dundar. De skal begge have opholdt sig i Syrien. En bror til Alagoz skal have stået bag en lignende selvmordsaktion i den tyrkiske by Suruc i juli, hvor 34 blev dræbt.

De blodige bombeanslag har forværret stærke politiske spændinger og ulmende uro forud for Tyrkiets parlamentsvalg 1. november.

Tyrkiet og PKK beskylder hinanden for at have brudt en våbenhvile, der blev indgået i 2013, og som skulle have banet vej for en endelig løsning på en langvarig konflikt, der har kostet titusinder af mennesker livet.