Politi jagter flugtbilist efter påkørsel: Fortsatte 50 meter med barn på køleren

Vragrester fra uheldsstedet har givet politiet den information, at drengen blev ramt af en ældre, sølvfarvet Citroën C5

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

Fyns Politi vil gerne have hjælp fra offentligheden til at finde frem til en flugtbilist, som tirsdag morgen kørte ind i en 13-årig dreng på cykel på Anderupvej ud for Rema 1000 i Odense N.

Efter at have ramt drengen valgte chaufføren at gasse op og køre væk. Det skete, mens drengen og hans cykel lå på køleren af bilen, som netop havde ramt ham.

- Vidner har fortalt, at drengen og cyklen efter cirka 50 meter falder af bilen. Derefter fortsætter bilen fra stedet i høj hastighed, forklarer vagtchefen ved Fyns Politi, Anders Furbo Therkelsen, til Ekstra Bladet.

Uheldet skete klokken 7.56 kort før, at folkeskolerne i Odense begynder undervisningen.

Vidner har til politiet fortalt, at drengen cyklede på cykelstien på vejen. Sammenstødet var så voldsomt, at fronten på bilen blev beskadiget.

Indtil videre er politiets bedste spor i sagen vragrester fra bilen. Fordi det stadig er mørkt på den tid af morgenen, er det ikke lykkedes vidner at aflæse registreringsnummeret på ulykkesbilen. Men teknikere har ud fra vragresterne nået frem til den konklusion, at drengen er blevet ramt af en sølvgrå Citroën C5 af ældre dato.

Derfor håber politiet, at nogen kan henvende sig, som måske ser den pågældende bil.

Lykkes det politiet at finde chaufføren, venter der formentlig et retsligt efterspil. Ud over at overtræde færdselsloven på flere punkter er det vagtchefens opfattelse, at også straffeloven er overtrådt.

- Det overgår til en bevidst forsætlig handling, når han vælger at køre væk med drengen på køleren. Det kan man ikke undgå at blive opmærksom på, siger vagtchefen.

Drengen kom heldigvis ikke noget til under hverken sammenstød eller den efterfølgende ufrivillige køretur på bilen.

Politiet kan kontaktes på tlf.: 114.