Politi jagter mulig seriekrænker: Fem overfald på to dage

Fem piger og kvinder har oplevet krænkende adfærd på stisystem. Politiet mistænker, at det er samme gerningsmand

Det er i dette område, en mulig seriekrænker har hærget. Foto: skraafoto.kortforsyningen.dk
Det er i dette område, en mulig seriekrænker har hærget. Foto: skraafoto.kortforsyningen.dk

Ved du noget, så kontakt os. Sms/mms til 1224 (alm. takst), eller send mail til 1224@eb.dk.

I løbet af bare to dage med kort mellemrum har der været fem tilfælde af seksuelt krænkende adfærd på et stisystem i Greve.

I alle tilfældene er en pige eller en kvinde pludselig blevet overfaldet af en enkelt person, som er flygtet igen efterfølgende.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

- Ud fra hvordan det er foregået, ved at det er sket meget pludseligt på en sti i det samme område i Greve, og ud fra de signalementer, der minder meget om hinanden, arbejder vi ud fra den hypotese, at det er den samme person, der har gjort det. Så lige nu er i vi gang med at genafhøre de kvinder og børn, der er blevet udsat for det her, siger Charlotte Tornquist, kommunikationsmedarbejder hos Midt- og Vestsjællands Politi, til Ekstra Bladet.

Fakta: Fem tilfælde af krænkende overfald

1. Følte 11-årig i skridtet
Det første tilfælde blev anmeldt fredag klokken 15.23 af en far, som oplyste, at hans 11-årige datter kort forinden var blevet forulempet på en sti ved Hyldebærengen i Greve.

Her blev pigen skubbet af cyklen, hvorefter en mand lagde sig oven på hende og befølte hende i skridtet uden på bukserne. Pigen sparkede og slog fra sig, hvilket efterfølgende fik manden til at flytte sig og spørge hende, om hun var ok. Han flygtede efterfølgende fra stedet.

Manden beskrives af pigen som dansk af udseende, 15-20 år, 175-185 cm høj og almindelig af bygning. Han var iført sorte sko og bukser samt en gul hættetrøje med sorte striber på hætten. Han medbragte en cykel.

2. Spyttede på otteårig
Det andet tilfælde blev anmeldt af en mor klokken 16.12 fredag. Hun fortalte, at hendes otteårige datter tidligere på eftermiddagen cyklede ved Havehusene på vej mod sin mormor.

Her cyklede en mand op ved siden af hende og rev i hendes kjole, så hun blev bremset og stod af cyklen, hvorefter manden tog fat i hendes nakke og spyttede hende i ansigtet. Det fik pigen til at græde højlydt, så hendes mormor kom til stedet. Manden var dog væk, da mormoderen ankom.

Pigen har beskrevet manden som 18-19 år med rødt/orange krøllet hår. Han cyklede på en sort voksencykel.

3. Følte 17-årig på brysterne
Mandag anmeldte en far til en 17-årig pige, at hun fredag var blevet udsat for blufærdighedskrænkelse på stisystemet på vej fra Greve Gymnasium.

Her var hun kommet gående, da en mand på cykel standsede op og befølte hende på brysterne. Pigen skreg efterfølgende op, hvilket fik manden til at flygte.

Pigen har beskrevet manden som dansk af udseende og iført grå hættetrøje med gule striber.

4. Følte kvinde på brysterne
Mandag klokken 16.35 modtog politiet en anmeldelse fra en 39-årig kvinde, som havde gået på stisystemet bag ved Enghusene.

Her var en mand kommet imod hende og havde grebet fat i hende og skubbet hende ind til siden. Her havde han befølt hende på brysterne og forsøgt at tage hende i skridtet. Kvinden begyndte at skrige, og manden flygtede ad stien i retning mod Greve Gymnasium.

Kvinden har beskrevet manden som dansk af udseende, 18-20 år gammel og 175-180 cm høj. Han beskrives som almindelig af bygning, velsoigneret, med mellemlangt hår og drenget af udseende. Han var iført en gul regnjakke med en tværgående blå stribe nederst på jakken.

5. Væltede kvinde omkuld og befølte hende
En 34-årig kvinde fra Greve anmeldte klokken 19.18 til politiet, at hun kom gående på stien bag Stenås, da hun blev indhentet af en mand, der kom løbende bagfra.

Her blev hun væltet omkuld på jorden, hvorefter han befølte hende i skridtet og på kroppen udenpå tøjet. Kvinden råbte af manden, der efterfølgende flygtede fra stedet.

Han beskrives som 20-25 år - måske yngre. Han havde lyst, kraftigt hår og var cirka 180 centimeter høj og almindelig af bygning. Han var iført en sort hættetrøje med hætten trukket op samt mørke bukser.

Charlotte Tornquist oplyser, at alle episoderne har fundet sted i et område med få minutters gangafstand fra hinanden. Politiet har ikke øget patruljeringen omkring stisystemerne i Greve, men man er meget opmærksom på sagen.

- Det er en sag, vi tager meget alvorligt, og vi sørger for at sende patruljer dertil, så snart der er det mindste i den anledning, siger hun.

Hun oplyser, at politiet nu undersøger, om de også har haft tidligere uopklarede tilfælde af lignende overfald.

- Det er vores analyseafdeling ved at undersøge nu, men umiddelbart er der ikke noget, der tyder på, at det er en gentagelse af tidligere tilfælde. Så det er i fredags og igen mandag aften, at det her er sket, siger Charlotte Tornquist.

I de fire tilfælde, hvor politiet modtog en anmeldelse med det samme, var en patrulje på stedet for at lede efter gerningsmanden, men uden at det bar frugt.

Har du oplysninger om en yngre mand, har passer på beskrivelserne og har bevæget sig rundt til fods og på cykel på stisystemerne i Greve fra fredag 21. september og frem, vil politiet meget gerne høre fra dig.

Har du oplysninger i sagen, kan Midt- og Vestsjællands Politi kontaktes på telefon 114.

Ved du noget, så kontakt os. Sms/mms til 1224 (alm. takst), eller send mail til 1224@eb.dk.