Politi lagde jernring om rockerfest

Flere end 170 rockere kontrolleret af politiet, da rockerklubben Gremium holdt åbningsfest lørdag i Haslev

To overtrædelser af våbenloven og et par, der blev snuppet for at køre påvirket af alkohol og stoffer.

Det blev det håndgribelige resultat af den visitationszone, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi havde indført i Haslev, hvor rockerklubben Gremium MC lørdag holdt fest for at markere en officiel indflytning i Haslev.

Ud over de ganske få lovovertrædelser fik politiet gjort sig en 'masse nyttige observationer', siger politiinspektør Kim Kliver til Ekstra Bladet.

- Vi har kontrolleret mere end 170 personer, hovedsagelig udlændinge fra primært Tyskland. Og vi har fået nogle ganske værdifulde efterretninger, siger Kim Kliver.

Foto: Per Rasmussen
Foto: Per Rasmussen

Lørdag aften havde der endnu ikke været nogen uroligheder ved festen. Under hele optakten har politiet været særdeles synlige, og politiinspektøren oplyser, at man naturligvis har tænkt sig at fortsætte den stil det næste døgns tid. 

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har fået støtte til opgaven fra flere danske politikredse, Rigspolitiet og tysk politi, ligesom SKAT også var en del af aktionen.

De to overtrædelser af våbenloven var ulovlige knive.

Foto: Per Rasmussen
Foto: Per Rasmussen
 

Gremium MC er dannet i Tyskland for mere end 40 år siden. I hjemlandet har rockergruppen over 70 afdelinger, men de senere år har klubben bredt sig til flere andre lande. Blandt andet Norge, hvor Gremium har fire afdelinger.

Der er ikke meget spas over den tyske rockerklubs hus i Haslev forud for åbningsfesten lørdag, men en kværn er dog sat ud i det parcelhus-lignende etablissement. (Foto: Per Rasmussen) 112 Ny rockerklub åbner i Danmark - politi lægger jernring

Flere af gæsterne ved festen var da også fra Norge, oplyser Kim Kliver.

1 af 9 Foto: Per Rasmussen
2 af 9 Foto: Per Rasmussen
3 af 9 Foto: Per Rasmussen
4 af 9 Foto: Per Rasmussen
5 af 9 Foto: Per Rasmussen
6 af 9 Foto: Per Rasmussen
7 af 9 Foto: Per Rasmussen
8 af 9 Foto: Per Rasmussen
9 af 9 Foto: Per Rasmussen