Politi med opsigtsvækkende opfordring: Vi ved godt, det lyder kynisk

Nordsjællands Politi modtager i disse dage adskillige anmeldelser om farlige situationer, hvor dyr krydser vejen. Derfor opfordrer de bilister til ikke at stoppe

Foto: Mads Nissen
Foto: Mads Nissen

'DET LYDER KYNISK, MEN DU SKAL IKKE BREMSE FOR ALLE DYR'.

Sådan lyder indledning på et langt Facebook-opslag, som Nordsjællands Politi har lagt ud.

De fortæller, at de seneste dage har modtaget adskillige anmeldelser om farlige situationer, hvor gæs og deres gæslinger krydser vejen.

'Det betyder naturligvis ikke, at du nærmest skal bruge bilens kølerfigur som sigtekorn og bevidst køre en fugl over, hvis den har forvildet sig ud på vejbanen, men du skal være meget opmærksom på trafikken omkring dig, inden du undviger eller katastrofeopbremser,' skriver politiet og fortsætter.

'Nogle gange er den mest sikre løsning for dig og dine medtrafikanter desværre at fortsætte med at køre ligeud med 110 km/t, selvom for eksempel en fugl står i vejen,' lyder opfordringen.

Politiet opfordrer dog til, hvis man ser dyr løbe rundt på en stærkt trafikeret vej, at man ringer til politiet på 114, så de kan tage kontakt til Vejdirektoratet. Hvis dyret er kommet til skade, skal man kontakte Dyrenes Vagtcentral.

'Men du skal altså ikke hive bilen ind i nødsporet på motorvejen i myldretiden for at hjælpe dyrene, selvom dine intentioner er gode,' skriver politiet, inden de afslutter opslaget.

'Vi ved godt, at ovenstående kan lyde kynisk, men vi er nødt til at tænke på jeres sikkerhed.'

Ekstra Bladet har været i kontakt med Nordsjællands Politi, og de har ikke yderligere at tilføje til opslaget.