Politi om Emilie Meng: Sådan går det med efterforskningen

Sydsjællands Politi fortæller, at man lige nu er i gang med at undersøge det omfattende materiale, som man har fået siden sommerens efterlysninger

Ved denne sø i Borup blev Emilie Mengs lig fundet af en hundelufter.

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller SMS/MMS på 1224 (koster alm. takst)

Juleaftensdag for knap et år siden blev liget af den kun 17-årige Emilie Meng fundet ved Regnemarks Bakke - 60 kilometer fra det sted hvor hun forsvandt tilbage i juli 2016.

Politiet har slået fast, at den uge pige blev dræbt, og man siden ledt efter gerningsmanden.

Nu afslører politiet ganske kort tid før årsdagen for fundet af liget, hvordan det står til med efterforskningen.

- Vi kan i den forbindelse fortælle, at vi er i færd med systematisk og grundigt at gennemgå og efterforske det omfattede materiale, der er kommet ind som resultat af politiets seneste efterlysninger hen over sommeren, siger politiinspektør Kim Kliver i en pressemeddelse.

- Det har desværre endnu ikke givet et gennembrud i efterforskningen, men vi fortsætter det komplekse og tidskrævende efterforskningsarbejde.

Emilie Meng var forsvundet sporløst i et halvt år, før hun blev fundet dræbt i en sø i Borup. Privatfoto Krimi Emilie-sagen: I hælene på en morder

Vidner så mistænkelig adfærd
Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi offentliggjorde i sommer billeder af en bil.

Bilen var en lys – formentlig hvid – Hyundai i30, som kunne knyttes til stationen i Korsør på det tidspunkt, hvor Emilie Meng forsvandt.

Efterlysningen af bilen fik et vidne til at melde sig, og hun fortalte, at hun så noget interessant i timerne efter den 17-årige piges forsvinden.

'Et vidne har henvendt sig og fortalt, at vedkommende søndag morgen den 10. juli 2016 – dagen, hvor Emilie Meng timer tidligere forsvandt i Korsør – passerede på Vestre Ringvej i Borup ved nedkørslen til Regnemarks Bakke og så 'en mindre eller mellemstor lys bil', som var parkeret og havde bagklappen åben, stod der i politiets pressemddelelse.

'Ved siden af bilen stod en mand, og det så ud, som om han løftede på en tung genstand'. Regnemarks Bakke er interessant, fordi det var der, Emilie Meng blev fundet juleaftensdag 2016,' skrev politiet dengang.

Siden offentliggørelsen af vidnets forklaring har politiet haft kortene tæt ind på kroppen, og de ønsker heller ikke at komme med flere detaljer i forbindelse med den nye status.

Foto: Per Rasmussen 112 - 5. okt. 2017 - kl. 12:17 Politiet leder efter to vigtige vidner i Emilie-sag: - Det kan være en landmand

Emilie Meng forsvandt 10. juli sidste år. Hun blevfundet dræbt flere måneder senere. Privatfoto Krimi Nyt vidne kan have set Emilies morder

112 - 5. okt. 2017 - kl. 09:10 Efter nye oplysninger: Mange nye henvendelser i Emilie-sagen