Politi om Emilie-sagen: Hvor er disse vidner

Mange - forkerte - tip i sagen om den 18-årige sporløst forsvundne Emilie Meng. Men politiet efterlyser nu to ukendte togpassagerer

Emilie Meng fyldte 18 år tre uger efter sin forsvinden. Til højre er et af de sidste billeder af hende. Taget på Slagelse station. Politifoto
Emilie Meng fyldte 18 år tre uger efter sin forsvinden. Til højre er et af de sidste billeder af hende. Taget på Slagelse station. Politifoto

Intet spor er for småt eller en henvendelse for fjernt væk i landet. Alle spor bliver med andre ord vendt i sagen om den forsvundne teenager Emilie Meng fra Korsør.

17-årige Emilie forsvandt for over en måned siden, natten til søndag den 10. juli efter en tur i byen i Slagelse med sine veninder. Siden har politi, familie og div. frivillige ledt forgæves efter Emilie, der imellem tiden - den 31. juli - er fyldt 18 år.

Se også: 17-årige Emilie forsvundet: Nu har politiets efterlyste vidner meldt sig

Droner, helikoptere, dykkere og politihunde har gennemtrawlet større områder i byen. Sidste weekend blev en sort trøje ved Korsør Svømmehal indleveret som muligt spor. Forleden var det så et vellignende foto af en pige helt i Skive. Men intet har endnu vist sig at bringe nyt til sagen.

- Trøjen tilhører 100 procent ikke Emilie. Billedet, som en borger tog af en pige der gik i Skive med en cykel, er nu blevet forevist Emilies familie. De afviser, at der er tale om Emilie, oplyser efterforskningsleder Marianne Roed fra Sydsjælland- og Lolland Falsters Politi til Ekstra Bladet.

Til gengæld retter hun nu for første gang en direkte appel til to unge mennesker, som måske kan bidrage med nye nødvendige oplysninger i sagen. Det drejer sig om et par, som var med samme tog til Korsør, som den nu 18-årige Emilie Meng, der ankom med toget fra Slagelse til Korsør kl. 03.52.

Se også: Vi giver ikke op: Nu efterlyses Emilie i udlandet

- Vi har hidtil efterlyst vidner generelt fra Korsør Station. Men vi ved positivt, at vi mangler at tale med to personer - en ung mand og en ung kvinde. De er med samme tog som Emilie og står af sammen med hende. Vi vil rigtig gerne tale med dem for at høre, om de måtte have set eller observeret noget fra det tidsrum, forklarer Marianne Roed.

Hun beskriver det unge par som værende i 20'erne. Kvinden har løst skulderlangt meget lyst hår, muligvist afbleget. Hun er iført mørkt tøj og Converse sko. Hun følges med en ung mand, med lyst blond kort hår, cowboyjakke, skjorte, mørke bukser og Converse sko. Han har en sort rygsæk på ryggen.

- De kommer med samme tog, går ud på stationen og går ved siden af hinanden - formentlig foran Emilie på perronen, forklarer Marianne Roed, som håber på, at parret muligvis kan bidrage med informationer i sagen.

Andre vidner, som politiet tidligere har efterlyst fra den strækning, som Emilie skulle tilbagelægge for at nå sit hjem på den sydlige side af broen i byen, er allerede blevet fundet og afhørt i sagen.

Se også: Emillie forsvundet på 11. døgn: Nu udlover familien stor dusør

Emilie Meng tog afsked med sine venner på Korsør Station for at gå alene ad Tårnborgvej, forbi golfklubben og over broen, hvor hun bor. En strækning på ca. 3,5 km, som det ifølge venner og familie angiveligt ikke var sjældent hun tilbagelagde gående. Trods det sene tidspunkt. Hvorfor Emilie valgte at gå, selvom hendes tre venner - to veninder og en ung mand - tog en taxa, er uvist. Hvor langt hun rent faktisk er nået på denne strækning vides heller ikke.

Om tekniske spor fra Emilie Mengs mobiltelefon, internet-aktivitet, brug af hævekort samt andre tekniske spor har kunnet sige yderligere om hendes færden efter Korsør Station, ønsker politiet ikke at kommentere på.

***

Det ved vi om Emilies forsvinden

Lørdag d. 9. juli er Emilie i Slagelse by om aftenen sammen med sine venner. De er bl.a. på café og på McDonald's.

Kl. 03.21 fanger et overvågningskamera Emilie i en gangtunnel på Slagelse station, hvor hun med vennerne skal nå toget mod Korsør.

Kl. 03.52 ankommer toget på Korsør station. Politiet efterlyser herfra to vidner, som de gerne vil tale med.

Emilie skilles fra sine venner ved stationen. Mens de tager en taxa hjem, vælger Emilie at gå ca. 3,5 km. sydpå ad Tårnborgvej.

Kl. 10 søndag morgen skal Emilie synge i kor i kirken. Hun dukker aldrig op.

Familien til Emilie Meng har udlovet en dusør på 100.000 kr. for oplysninger, der kan føre til opklaringen af sagen.

Emilie er 168 cm. høj med langt brunt hår. Hun er i først en sort jakke, en sort trøje, jeans og Adidas kondisko. Hun har desuden en lille dametaske hængende over skulderen og en større taske med sig.

Sidste konkrete livstegn af Emilie Meng er hendes ankomst til Korsør Station. Den bekræftes af stationens overvågningskameraer.

1 af 2 Emilies familie har udlovet en dusør på 100.000 kr. for oplysninger, der kan føre til opklaring af sagen. Privatfoto
2 af 2 Emilie Meng fyldte 18 år tre uger efter sin forsvinden. Til højre er et af de sidste billeder af hende. Taget på Slagelse station. Politifoto